Kasa doldukça doluyor! Merkez Bankası rezervlerinde tüm zamanların rekoru

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kasa doldukça doluyor! Merkez Bankası rezervlerinde tüm zamanların rekoru

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervlerindeki artış hız kesmeden devam ediyor. Bankanın brüt rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde ortaya koyduğu sıkı para politikası meyvelerini veriyor. Bu kapsamda Merkez Bankası'nın rezervleri, mayıs sonundan bu yana 38 milyar dolar artarak 136,5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam TCMB adına tüm zamanların en yüksek seviyesi demek. 

SON BİR HAFTADA 2 MİLYAR DOLAR ARTIŞ

Merkez Bankası rezervleri, 24 Kasım itibarıyla bir önceki haftaya göre 2 milyar dolar artışla 136,5 milyar dolara yükseldi. Böylece rezervlerde bankanın tarihindeki en yüksek rakamı görüldü.

MAYISTAN BU YADAN 38 MİLYAR DOLAR ARTTI

Toplam rezervlerde mayıs sonundan 24 Kasım ile biten haftaya kadar geçen sürede artış 38 milyar 35 milyon dolar olurken, söz konusu artış, yüzde 38,6'ya karşılık geldi.

Bu dönemde toplam rezerv, 15 hafta üst üste artarak 1987 başlangıçlı veri tarihindeki en uzun artış rekorunu kaydetmişti.

DÖVİZ REZERVİ

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri önceki haftaya göre 1,8 milyar dolar artarak 91 milyar dolar, altın rezervi ise yaklaşık 300 milyon dolar artışla 45,5 milyar dolara yükseldi.

NET REZERVLER 

TCMB'nin net uluslararası rezervleri 29 milyar dolardan 35,8 milyar dolara yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...