Kokusuyla mest ediyor! Hasat başladı; bahçede kilosu 80, tezgahta 120 lira

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir Menemen'de üreticiler çilek hasadı heyecanı yaşıyor. Kokusu ve lezzetiyle mest eden çileğin kilosu bahçede 80 TL, tezgahlarda ise 120 TL'ye satışa sunuluyor.

Menemen ilçesine bağlı Emiralem bölgesinde çilek üretiminde ilk hasat başladı. Türkiye'de yıllık ortalama 600 bin ton çilek üretimini gerçekleşirken, bunun yüzde 5'ini Emiralem çilekleri karşılıyor. Bu yıl yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle rekoltenin geçen yıla göre düşük olması bekleniyor.


Kokusuyla mest ediyor! Hasat başladı; bahçede kilosu 80, tezgahta 120 lira - 1. Resim

BAHÇEDE 80, TEZGAHTA 120 TL

Bu arada, yarın düzenlenecek 15. Çilek Festivali için hazırlıklarını sürdüren üreticiler, sabahın erken saatlerinde tarlalarına giderek, özenle yetiştirdikleri çilekleri toplayıp tezgahlara hazırlıyor. Emiralem çileklerinin kendine has aroması ve lezzetiyle öne çıktığını vurgulayan üreticiler, çileğin kilosunu bahçede 80 TL, tezgahlarda ise 120 TL'ye kadar satışa sunulduğunu söylediler.


Kokusuyla mest ediyor! Hasat başladı; bahçede kilosu 80, tezgahta 120 lira - 2. Resim

"BU YIL UCUZ ÇİLEK SATACAĞIZ"

Eylül ayının başında çilek fidelerinin dikildiğini söyleyen Menemen Ziraat Odası meclis üyesi Hasan Aydın (52), "Aralık, Ocak ve Şubat aylarında, soğukların etkisiyle fideleri uyumaya bırakıyoruz. Mart ayının başında fidelerimizi yeniden temizliyoruz. Nisan ayında ise hasada başlıyoruz. Bu sene Mart ayında ani bir soğuk hava dalgası vurdu. Tüm çiçekleri, beyaz korukları, yani ilk meyveleri dondurdu. İlk hasatlık ürünler tamamen zarar gördü. Bu nedenle rekoltemiz yaklaşık yarı yarıya düştü. Bu durum biz üreticileri oldukça zorladı. Neyse ki fiyatlarımız biraz yüz güldürdü. Bu da bizi bir nebze mutlu etti. Festival ise üreticinin yüzünü güldüren ve Emiralem'e değer katan bir etkinlik. Herkesi bu güzel festivale davet ediyoruz. Üreticiler olarak festivalde stantlar açacağız. Ucuz çilek satacağız. İnternette çileğin pahalı olduğuna dair çok şikayet var ama biz bu yıl ucuz fiyata çilek satacağız. Gelsinler, Emiralem'in mis gibi çileğini yerinde tatsınlar" dedi.


Kokusuyla mest ediyor! Hasat başladı; bahçede kilosu 80, tezgahta 120 lira - 3. Resim

"SABAH ERKEN SAATLERDE HASADINI YAPIYORUZ"

Eşiyle birlikte çilek üreticiliği yaptığını söyleyen 54 yaşındaki emekli Yüksel Özçelik, "Üç tane çocuğumuz var. Bu çilek tarlası dördüncü çocuğumuz gibi. "Bugün toplamayalım, yarın toplayalım" gibi bir lüksümüz yok. Raf ömrü kısa olduğu için, bir an önce üreticiden tüketiciye ulaşması gerekiyor. Bu yüzden sabah erken saatlerde hasadını yapıyoruz. Ayrıca festivalde güzel şenliklerimiz oluyor, ödüllerimiz var. Herkes için keyifli geçeceğini düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda da öyle olmuştu. Bu sene daha da verimli olacağını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.


İKİ ÇEŞİT ÇİLEK VAR

Eşinin emekliliğinden sonra bahçe işlerine başladığını söyleyen Hatice Özçelik (46) ise "Bizde Rubygem ve Sweet Charlie olmak üzere iki çeşit çilek var. Sweet Charlie biraz daha naziktir; sabah saat 9'a kadar topluyoruz, geç vakte kalmıyor. Rubygem ise daha dayanıklı, biraz daha iri. Hormonlu sanılıyor ama kesinlikle değil. Sadece görüntüsü iri olduğu için öyle düşünülüyor. Geçen sene festivalde Sweet Charlie çeşidiyle birincilik kazandık. Bu sene de yarışmaya tekrar katılıyoruz. İnşallah yine kazanacağız. Eşimle birlikte severek yapıyoruz bu işi. Gönlümüzü verdik, aşkımızı verdik, severek, koşa koşa yapıyoruz" diye ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...