Kripto para borsalarına erişimin yasaklandığı Nijerya'da Binance yöneticilerine gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kripto para borsalarına erişimin yasaklandığı Nijerya'da Binance yöneticilerine gözaltı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçen hafta tüm kripto para borsalarına erişimi yasaklayan Nijerya'da piyasa manipülasyonunu araştıran yetkililer ABD'li ve İngiliz Binance çalışanlarını gözaltına aldı. Çalışanların neden gözaltına alındığına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

220 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da, yasa dışı para transferini ve yerel para birimi nairadaki değer kaybını durdurmaya çalışan hükümet geçen hafta Nijerya Merkez Bankası ve Nijerya İletişim Başkanlığı, telekomünikasyon şirketlerine tüm kripto borsa sitelerine erişimi durdurmaları talimatı verdi, uygulamalar üzerinden erişim de kısıtlandı.

BINANCE ÇALIŞANLARI GÖZALTINDA

Yetkililerin piyasa manipülasyonu araştırmasında ise kritik gözaltılar yapıldı. Nijerya Devlet Güvenlik Bakanlığı, Abuja'da kripto borsasının Afrika ülkesindeki operasyonlarına yönelik soruşturmalarla bağlantılı olarak 2 Binance çalışanını gözaltına aldı. Bir ABD ve bir İngiliz vatandaşı olan 2 Binance yöneticisinin pasaportlarına el konuldu

Binance çalışanlarının neden gözaltına alındığına ilişkin henüz bir bilgi verilmezken, Nijerya yasalarını ihlal etmekle suçlanıp suçlanmadıkları ise belirsizliğini koruyor.

Nijerya'da, yerel para birimi dolar karşısında tarihinin en düşük seviyesinde seyrediyor. Zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip Nijerya'nın ekonomisi, gelir adaletsizliği, Boko Haram ve silahlı çete üyelerinin saldırıları gibi sorunlardan olumsuz etkileniyor. Ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle ülkelerinde zor şartlar altında yaşayan bazı Nijeryalılar, daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...