Kripto paralarda 'Binance' depremi! Bitcoin dahil alt coinler sert düştü, yeni CEO belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kripto paralarda 'Binance' depremi! Bitcoin dahil alt coinler sert düştü, yeni CEO belli oldu

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'ta yaşanan istifa depremi sonrasında kripto paralar düşüşe geçti. Amiral kripto para Bitcoin, yüzde 4 inerken, alt coinlerde yüzde 8'e varan düşüşler yaşandı.

Kripto para piyasası, dünyanın en büyük borsası Binance'ta yaşanan kara para aklamaya yönelik para cezası sonrasında CEO Changpeng Zhao'nun istifasıyla çalkalanıyor. ABD Binance’e 4.3 milyar dolar ceza kesmesinin ardından kripto paralar düşüşe geçti. Bitcoin, yüzde 2 inerken, alt coinlerde yüzde 8'e varan düşüşler yaşandı.

BINANCE CEO'SU İSTİFA ETTİ

Kripto para piyasasında uzun bir zamanın ardından oluşan olumlu hava ABD’den gelen ceza haberiyle tersine döndü. ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Binance'in Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) ile yapılan anlaşma kapsamında 3,4 milyar dolar ve Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) ile yapılan anlaşma kapsamında 968 milyon dolarlık ceza ödeyeceği bildirildi. Kararın ardından suçlamaları kabul eden Binance CEO'su Changpeng Zhao istifa ettiğini duyurdu.

YENİ CEO BELLİ OLDU

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'ın yeni CEO'su belli oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre istifa eden Changpeng Zhao’nun yerine Richard Teng’i yeni CEO’su olarak atandı. Teng, işbaşı yapar yapmaz Binance'in 150 milyon kullanıcısına "güç, güvenlik ve emniyet" konusunda güven vermeye odaklanacağını ve "küresel olarak yüksek standartları korumak için" düzenleyicilerle iş birliği yapacağını söyledi.

KRİPTO PARALARDA DALGALANMA SÜRÜYOR

ETF ve SEC’in Grayscale spot Bitcoin ETF’i başlatacağı söylentileriyle yükseliş rüzgarını arkasına alan Bitcoin, 38 bin dolara kadar yükselerek Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetmişti. Ekim ayı ortasında 26 bin dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin, ABD’de enflasyon verilerinin Fed'in daha fazla faiz artırmasına gerektirmeyecek düzeyde gerçekleşmesinin ardından Kasım ayında 37.973 doları test etti. 

Amiral kripto para birimi Bitcoin, Binance'ta yaşanan istifa depreminin ardından renk kırmızıya döndü. Bitcoin, günlük yüzde 4.42 kayıpla 35 bin 632 dolara kadar geri çekildi. Daha sonra yükselişe geçen Bitcoin anlık olarak 36 bin 510 dolar seviyesinde bulunuyor. 

Son 24 saatte Ethereum yüzde 0,68, Avax yüzde 3, Matic yüzde 5,7, Gala yüzde 8 düşüş kaydetti.

Analistler, yatırımcıların yeniden endişeye girmesi sonucuyla kripto paralarda düşüş oranlarının artacağı bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...