Mehmet Şimşek 31 Mart’ı değerlendirdi: Maaşlara zam çözüm değil önce enflasyonu düşürmeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Şimşek 31 Mart’ı değerlendirdi: Maaşlara zam çözüm değil önce enflasyonu düşürmeliyiz

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Mahallî seçimlerde yaşanan oy kayıplarının masaya yatırıldığı AK Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kibir abideleri partiden temizlenecek. Hatası olan hatasının bedelini ödeyecek. Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak” diye sert çıktı. Toplantıda söz alan Maliye Bakanı Şimşek de “Ankara memur şehri. Memura zam verdik, yine kaybedildi. Emeklinin gelirini üç kat artırdık. Şehre ve bölgeye göre farklı sebepler var. Önce enflasyonu düşürmeliyiz” dedi

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ -  31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kayıplarının sebeplerinin masaya yatırıldığı AK Parti MYK toplantısında, seçim sonuçlarının sebeplerinin araştırılması için komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Sandığa gitmeyen seçmenin hangi partinin seçmeni olduğu ve niçin sandığa gitmediği araştırılacak. Ayrıca aynı sandıktaki Büyükşehir-İlçe-Belediye Meclisi oyları karşılaştırılarak analiz edilecek.

"DÖNÜP ÖNCE KENDİMİZE BAKACAĞIZ"

Toplantıda, ayrıca, MYK üyelerine sitemini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağır bir giriş konuşması yaptığı, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını dile getirdiği ifade edildi. Erdoğan’ın “Çalışacağız, analiz edeceğiz, nerede ne yanlışımız var; ben dâhil dönüp önce kendimize bakacağız” dediği öğrenildi.

"ÖNCE ENFLASYONU DÜŞÜRMELİYİZ"

Öte yandan toplantıda “Seçimden bir hafta önceki tablo ile seçim arasında dağlar kadar fark var. Ne olduysa son bir haftada oldu” değerlendirmesi yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de toplantıda söz aldığı öğrenilirken, Şimşek’in oy kaybının sadece ekonomi ile alakalı olmadığını söylediği ve “Ankara memur şehri. Memur’a zammı verdik, başkentte problemi çözdü mü? Hayır… Emeklinin gelirini üç kat artırdık yine çözmedi. Yeni zaferler için önce enflasyonu düşürmeliyiz. Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40’a düşecek. 1,5 yılda sakinleyecek” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Özkan 6 Nisan 2024 08:21

Bu düşünce sizi her zaman sandığa gömmeye mahkum eder. Memura verirken iyi, emekli memura gelince dipsiz kuyu. Bu bozuk ekonominin sorumlusu sizsiniz. Şirketlerden ve yandaşlardan doğru dürüst vergi alsaydınız. Kayırma yapmasaydınız.Siyasilerin hepsi lüks içinde yaşayacak fakat emekli bozuk düzenden sorumlu olacak öylemi? Seyyanen zam memur emeklisinin hakkıdır. Hakkımızı istiyoruz...

MEMUR EMEKLİSİ 5 Nisan 2024 19:01

Memura verilen seyyanen zam memur emeklisine verilmediği için memur emeklisi sandığa gitmedi. Seçim memur emekli oylarıyla kaybedildi. Diğer emeklilere adaletsizce 3 kat zam yapıldı ama gözleri doymuyor halen zam istiyor. Memur emeklisi ise kendisine verilmeyen seyyanen zamın hükümet tarafından gasp edildiğini düşünüyor.

MEHMET ALİ ÇİLOĞLAN 5 Nisan 2024 08:12

Memur Devlet Memuru buna yapıla bilir bunu Çünkü Devlet Ödüyor Ama Asgari ücretlinin Maaşını Özel Sektör ödüyor Devlet Asgarî ücrete zam Yaparken Çif taraflı Düşünüyor Devlet iki Tarafıda üzemek istemez

Ayhan 5 Nisan 2024 07:07

Memur emeklisinin hakkı olan seyyanen zammı vermediniz. Seyyanen zammı hiç vermeyecektiniz aradaki maaş farkını çok açtınız.

Adem 4 Nisan 2024 08:07

Memura verilen bu zam asgeri ücretliye verilseydi böyle olmazdı aradaki far çok açıldı memur hükümetin yanında olmadığını düşünüyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...