Memurlar ve emekliler dikkat! Temmuz zammı için ilk veri açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Memurlar ve emekliler dikkat! Temmuz zammı için ilk veri açıklandı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emeklinin ek zamlı maaşları iki gün içinde hesaplarına yatacak. Emekliler Temmuz ayına kadar Ocak ayında zamlanan maaşları ile geçinecek. Temmuz'da ise ara zam için tekrar çalışmalara başlanacak. Temmuz'da ne kadar zam yapılacağı merak konusu olurken, konuyla alakalı ilk veri bugün açıklandı. TÜİK'in hesaplamalarına göre enflasyon, Ocak'ta yüzde 6,70 oranında arttı. Enflasyon; SSK, Bağ-Kur, memur ve memur emeklilerinin Temmuz zammında belirleyici olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak 2024 enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon Ocak ayında yüzde 6,70 yıllık bazda ise yüzde 64,86 oranında arttı.

TEMMUZ'DAKİ EMEKLİ ZAMMI İÇİN İLK VERİ

Veri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70 enflasyon farkına hak kazanmış oldu. Ancak bu fark önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon artışlarıyla birlikte Temmuz'da maaşlara yansıyacak.

Memurlar ve emekliler dikkat! Temmuz zammı için ilk veri açıklandı

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına ara zam yapılacak. Ocak'taki yüzde 6,70 ile birlikte her ay açıklanacak enflasyon oranı zam oranını belirleyecek. Enflasyondaki artış, maaşlara 'enflasyon farkı' olarak yansıyacak.

YENİ YIL ZAMMINDA YÜZDE 33,65 OLMUŞTU

Ocak 2024'te yapılan zamda enflasyon farkı yüzde 37,56 olmuştu. SSK ve Bağ-Kurluların maaşlarının düşük kalmasıyla ek zam yapılmış ve maaş artışı yüzde 49,3'e çıkmıştı.

Memurlar ve emekliler dikkat! Temmuz zammı için ilk veri açıklandı

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN HESAP FARKLI

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarını toplu sözleşe zammı belirliyor. Toplu sözleşme kapsamında, 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10 zam yapılacak. 2025'in ilk yarısında yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 zam uygulanacak.

Enflasyon rakamları bu zam oranlarının üstüne çıkarsa, memurlar enflasyon farkı almaya da hak kazanacak.

Ocak 2024'te memurlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile yüzde 49,3 oranında maaş artışına hak kazanmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...