Merkez Bankası taşınıyor: İstanbul Finans Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkez Bankası taşınıyor: İstanbul Finans Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İstanbul’a taşınıyor. Dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına girecek olan İstanbul Finans Merkezi’nin açılış tarihi netleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İstanbul’da inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) taşınmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına girecek olan İstanbul Finans Merkezi’nin mayıs ayının açılacağı öğrenildi.

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPACAK

Sabah gazetesinden Dilek Güngör’ün haberine göre, mayıs ayının ilk haftasında faaliyete geçecek olan İstanbul Finans Merkezi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

İFM'de yer alan 60 katlı Merkez Bankası'nın kulesi Türkiye'nin en uzun binası olacak. SPK ve BDDK’nın da yer alacağı Merkez Bankası’nın kulesinin inşaatı henüz tamamlanmadı. Açılış öncesinde üç kamu bankası taşınma işlemlerine başladı. Çalışanların yüzde 25'i İFM'de işbaşı yaptı.

200 bin metrekarelik kiralanabilir alanlar için de İFM'ye talep yağıyor. Edinilen bilgilere göre, Çinli ICBC Merkez Pekin Şubesi'ni İstanbul'a taşımayı planlıyor. Bankanın Dubai şubesinin bilançosunu Türkiye'ye taşıması bekleniyor.

 100 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

1.4 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik konferans ve gösteri merkezi, 30 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel ve 26 bin araç kapasiteli otoparkın bulunacağı İFM’de yaklaşık olarak 100 bin kişi çalışacak.

Tüm yönetim sistemlerini tek bir çatı altında toplayacak olan İFM dünya standartlarının üzerinde ve akıllı şehir modeliyle hayata geçirilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...