Muz hasadı başladı! Üretim 150 bin ton: İhracatı için çalışmalar yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Muz hasadı başladı! Üretim 150 bin ton: İhracatı için çalışmalar yapılacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Muz hasadı Alanya'da başladı. 150 bin ton üretimi yapılan muz sadece Türkiye'de tüketiliyor, ilerleyen günlerde ihracat çalışmaları yapılacak.

Türkiye'de muz diyarı olarak bilinen Antalya'nın Alanya ilçesinde muz hasadı başladı. Bahçelerden toplanan muzlar hallere ve depolara teslim ediliyor. Alanya'da yetiştirilen muz iç pazara dağıtılıyor, sadece Alanya'dan 150 bin ton üretim gerçekleşiyor. İlerleyen günlerde muzun yurt dışına ihraç edilmesi için çalışmaların yapılması planlanıyor.

150 BİN TON ÜRETİM SÖZ KONUSU

Muz patentinin Alanya’da bulunduğunu söyleyen Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, örtülü ve açık alanda muz üretiminde önemli bir konumda olduklarını belirtti. Rüzgar, "7 bin 350 dekar örtü altında yaklaşık 51 bin tona yakın muz üretimimiz var. Açık alanda 14 bin, dekar alanda 85 bin tona yakın toplamda 150 bin tona yakın muz üretimi söz konusu" dedi.

MART AYINA KADAR SÜRECEK

Ekim ayı itibarıyla muz hasatlarının başladığını belirten Rüzgar, "Hasadımız mart ayına kadar devam edecek. Ciddi şekilde bir muz sevkiyatımız söz konusu. Muz genelde yerli tüketim, Türkiye'de tüketiliyor ama inşallah önümüzdeki günlerde de muz ihracatı yönünde çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

Muz hasadı başladı! Üretim 150 bin ton: İhracatı için çalışmalar yapılacak

2 YILDA BİR HASAT YAPILIYOR

Muzu sarartan tesislerin ve depolarında ciddi anlamda da çalışmalar yaptığını söyleyen Mehmet Rüzgar, muz üretiminin belli bir noktaya geldiğini kaydetti. Rüzgar, "Bu hasat yılda 2 defa yapılabilmektedir. Biz ekibimizle birlikte bütün muzlarımızın tarımsal desteklerini sağlamaktayız. Tarımsal destekler vermekteyiz. Muzlarımızın sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için gıda güvenilirliği açısından çalışmalarımızı yapmaktayız" ifadelerini kullandı.

Muz hasadı başladı! Üretim 150 bin ton: İhracatı için çalışmalar yapılacak

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...