New Inn konutta geri dönüş süresini 40 yıldan 15 yıla düşürecek

- Güncelleme:
New Inn konutta geri dönüş süresini 40 yıldan 15 yıla düşürecek

Ekonomi Haberleri

Konut sektöründe arz kaynaklı sıkıntı, ev fiyatlarını artırırken, amortisman süreleri bazı konutlarda 40 yıla kadar çıktı. Bu durum hem ev kiralayanı hem ev sahibini zor duruma sokarken, Fuzul Grup’un konaklama sektöründe faaliyet gösteren şirketi New Inn, dinamik fiyatlandırma modeliyle konut yatırımında geri dönüş süresini 15 yılın altına düşürecek.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Yu Group’un Maslak Dream by New Inn adıyla görücüye çıkan projesini yeni nesil konaklama hizmeti ‘Serviced Apartment’le müşteriyle buluşturacak olan şirket, ‘statik’ kira getirisi yerine ‘dinamik’ kur korumalı getiri sunacak. Metrekare fiyatlarının 5.500 dolardan başladığı 170 daireli projenin yatırım değerinin 80 milyon dolar olduğunu ifade eden Yu Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mekki Özkan “Projemizi 24 ay gibi bir sürede tamamlayarak teslim etmeyi, yatırımcılara da kısa sürede en az iki kat prim sağlamayı hedefliyoruz. Maslak’ta bulunan projemizde, 57 metrekare ile 120 metrekare arasında değişen orman manzaralı 1+1, 2+1 süit daire seçeneklerimiz bulunuyor. ‘Serviced Apartment’ konseptimizle beş yıldızlı otel konforu sunacağız” dedi.

New Inn Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akbal ise 2020’de kurdukları şirketin 2022’de yüzde 300 büyüdüğünü, önemli lokasyonlardaki boş ve süreli konaklamaya ayrılmak istenen rezidanslara talip olduklarını vurguladı. Yeni nesil konaklamanın gelir açısından daha avantajlı olduğunu vurgulayan Akbal, şöyle konuştu: Burada dairenizi 15 gün ücretsiz kullanıp kalan zamanda bir otel dinamiği ile her ay doğal kur korumalı gelir elde ediyorsunuz. Günlük 60 ile 70 dolar kazanabiliyor. Maslak’da daha önce işlettiğimiz projelerden elde ettiğimiz verilere göre yeni konaklama ile ev geri dönüş süresi 12 ila 15 yıla kadar inebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...