Nvidia ‘dünyanın en değerli üçüncü şirketi’ oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Nvidia ‘dünyanın en değerli üçüncü şirketi’ oldu

Ekonomi Haberleri

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, 2,056 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en değerli üçüncü şirketi oldu. Şirket piyasa değeri ile Saudi Aramco'yu geride bıraktı.

Piyasa değeri bugün 2,056 trilyon dolara ulaşan Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia hisseleri yüzde 4 kazançla 822,79 dolara yükseldi. Şirketin hisselerindeki artış yıl başından bu yana yüzde 66'yı aştı.

Saudi Aramco'nun piyasa değeri ise 2,046 trilyon dolar olarak hesaplandı. Böylelikle Nvidia, dünyanın en değerli üçüncü şirketi konumuna geldi.

Microsoft 3,087 trilyon dolar, Apple da 2,774 trilyon dolarlık piyasa değeriyle ilk iki sıradaki yerini korumaya devam etti.

AMAZON VE ALPHABET’İ DE SOLLAMIŞTI

Nvidia, geçen ay piyasa değeriyle önce Amazon'u, daha sonra da Google'ın ana kuruluşu Alphabet'i geçmişti.

Yapay zeka çiplerine artan talebin etkisiyle geçen yıl mayısta 1 trilyon dolara ulaşan şirketin piyasa değeri, geçen hafta ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...