Otogaza zam yolda! Gece yarısı devreye girecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Otogaza zam yolda! Gece yarısı devreye girecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Otogaza gece yarısından itibaren 81 kuruşluk zam gelecek. Peki, akaryakıt fiyatlarındaki artışın nedeni ne? İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Akaryakıta peş peşe gelen indirimlerin ardından bu kez zam haberi duyuruldu. Otogaza gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 81 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.

OTOGAZIN LİTRESİ NE KADAR? 

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40,66 lira. Benzinin litresi ortalama 40,46 lira, otogaz ise 20.95 TL'den satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Türkiye'de KDV ve ÖTV zamları, dolar kuru ve Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarının artışında etkili olan faktörlerin başında geliyor. 

Bu haberin yazıldığı sırada dolar, Türk lirası karşısında 31,43'den işlem görüyor. Brent petrol ise düne göre yüzde 0,16 yükselişle 83,68 dolar seviyesinde.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...