Otomatik ödeyenler dikkat! Bankalardan yazı geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomatik ödeyenler dikkat! Bankalardan yazı geldi

Ekonomi Haberleri

Bankaların faturalar için kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı faizi yükseltildi. Yükselen oranlar nedeniyle bir ailenin 400-500 liralık faiz ücretleri ile karşı karşıya kalabilir.

Bankalardan, otomatik fatura ödeme talimatı verenler için açıklama yapıldı. Talimatların faiz oranları banka banka değişse de yüzde 2,49'dan başlayıp yüzde 4,42'ye kadar yükseliyor.

Yeni düzenlemelerin detayları mesaj ve internet sitelerindeki ürün ve hizmet ücretleri bölümlerinde yayınlandı.  Örneğin 1000 TL’lik bir fatura talimatında en yüksek BSMV ve KKDF hariç 44.2 lira en düşük 24.9 lira ekstradan ödemek gerekiyor.

KOMİSYON GELİRLERİNDE GÜÇLÜ ARTIŞ

Ekomomi Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu durum kış aylarında yüklü gelen faturalarda vatandaşın otomatik ödeme talimatıyla yaptığı fatura tahsilatlarına karşılık ödediği miktarı da oldukça arttırdı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre de bankaların komisyon gelirleri yılın ilk ayında geçen yıla göre yüzde 158 güçlü bir artış gösterdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...