Otomobil fiyatları dibi gördü! İMES Başkanı 'Fiyatlar en makul seviyeyi gördü' diyerek yılbaşını işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: TV100
- Güncelleme:
Otomobil fiyatları dibi gördü! İMES Başkanı 'Fiyatlar en makul seviyeyi gördü' diyerek yılbaşını işaret etti

Ekonomi Haberleri  / TV100

Otomobil fiyatlarında büyük düşüş yaşanıyor. Özellikle ikinci el araç satışında yaşanan durgunluk sebebiyle otomobil sektörü yeni stratejilere yöneldi. Uzmanlar, yeni yıldan itibaren zam geleceğini söylüyor.

Ticaret Bakanlığı yeni uygulamalarıyla ve denetimleriyle araç satışların fahiş fiyatları önlemek için peş peşe hamleler yaptı. Son olarak 1 Kasım'da yürürlüğe giren sahte ilanlara karşı çıkarılan yasayla birlikte piyasayı speküle eden ilanlarda kaldırıldı. Elinde araç bulunduran vatandaşlar da yeni araç alabilmek için takas yöntemine yöneldi. Yeni uygulamalardan galericiler ise memnun. Yeni dönemde ikinci ve sıfır araç satışlarının tekrar hareketleneceği belirtiliyor. İMES Başkanı Hayrettin Ertemel katıldığı TV programında otomobil piyasasıyla ilgili şunları söyledi:

YILBAŞINDAN SONRA ZAM GELECEK

"Önemli olan kayıtdışının mesleğimizden elini çekmesiydi. Kayıtdışının al-satçıların elinde kalan araçları hem bizlere olsun hem de emlakçılara olsun takas yöntemi ile ellerinden çıkarmakla ilgili bir pozisyon almış durumda. Fiyatlar en makul seviyelere indi. Bu araçlar bizlere de teklif ediliyor. Bazı arkadaşlarımız bunlara gayrimenkulle değiştirmek için pozisyon alıyor. Şunu özellikle belirtmek lazım fiyatlar şu anda olabildiği en makul seviyelere indi. Yılbaşından sonra, yılın ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: TV100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...