Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Otomotiv üretiminde düşüş

Otomotiv üretiminde düşüş
Başlık ResmiOtomotiv üretiminde düsüs

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Mayıs ayı raporunu açıkladı. Eylemlerin olduğu Mayıs ayında üretim yüzde 13 düşüşle 88 bin 69 adet oldu.

Kaydet
a- | +A
Otomotiv sektöründe çalışanların sendika ile yaşadıkları sorunlara bağlı olarak başlattıkları ve yaklaşık iki hafta süren eylemlerin üretime etkisi belli oldu. OSD'nin Mayıs ayı verilerine göre, toplam otomotiv sanayi üretimi, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 13 düşüşle 88 bin 69 adede, otomobil üretimi de yüzde 18 düşüşle 52 bin 339 adede geriledi. Sektörün toplam ihracatı da Mayıs ayında yüzde 28 azalarak 59 bin 098 adet, otomobil ihracatı yüzde 30 azalarak 36 bin 570 adet olarak gerçekleşti.
Sektörün Ocak-Mayıs döneminde toplam pazarı yüzde 51 artarak 364 bin 960 adet olurken, bu dönemde toplam ihracat yüzde 7 artışla 393 bin 656, toplam üretim de yüzde 19 artarak 543 bin 213 adet oldu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.