Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Petrol Ofisine ihale yasağı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Ekonomi

Petrol Ofisine ihale yasağı

Son Güncelleme: 27 Mayıs, 2015 - 14:43
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Petrol Ofisine ihale yasağı
Fotoğraf Başlığı Petrol Ofisine ihale yasagi

Taner Yıldız, Petrol Ofisi ve Doğan Şirketler Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanması meselesinin bugünle alakalı bir mesele olmadığını belirtti.

Kaydet
a- | +A
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Petrol Ofisi ve Doğan Şirketler Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanması meselesinin bugünle alakalı bir mesele olmadığını belirterek, "Bugünün konjonktürüyle, bugünün tartışmalarıyla alakası olmayan hukuki bir karardır bu. Bugünün tartışmalarıyla bağ kuranlar 2009 yılından bu yana olanları inkar etmek durumunda kalırlar" dedi.


Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yeni yatırımı kredi sözleşmesi imza ve temel atma töreni, Rixos Otel'de gerçekleşti. Tören sonrası yaptığı konuşmada Bakan Yıldız, son 1 hafta 10 gün içerisinde yalnızca Enerji Bakanlığı'nın illerde yapmış olduğu açılışların tutarının 2.1 milyar doları geçtiğini belirterek, "Bunların içerisinde doğalgaz santrali yoktu. Bugünde bu törenle doğalgaz santrali de içine katılmış oldu. Burada 520 milyon euroluk, neredeyse 3 milyar dolara yaklaşık bir tören gerçekleştirmiş oluyoruz son 10 gün içerisinde. Hamitabat Santrali 2017'nin ikinci yarısında inşallah devreye girecek. Bugün özellikle demokrasinin yerleşmesinde vatandaşımızın sandığa oy için gittiğinde verdiği oyların itibarsızlaştırılmadığı, özelikle 27 Mayıs'ın 55. yıl dönümünde bunu bir kez daha vurgulamak isterim. Türkiye birçok darbelerle yıllar yılı geriye götürülmek istendi. Artık bunlara dur demenin vakti gelmişti ve son 12 yılda hükümetlerimizle beraber bu ülkenin idaresine konan güçlü irade bunu da sağlamış oldu. Rahmetli Adnan Menderes'e de ve bu tür benzetmeleri yapan yapının da bu konuyu çok iyi anlaması lazım geldiğini vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

"PETROL OFİSİ VE DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU'NUN KAMU İHALELERİNDEN YASAKLANMASI MESELESİ BUGÜNLE ALAKALI BİR MESELE DEĞİLDİR"
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Yıldız, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Doğan Şirketler Grubu ile ona bağlı Petrol Ofisi A.Ş'ye ihale yasağı getirildiği hatırlatılarak, bu kararın ne zamana kadar devam edeceğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:
"Petrol Ofisi ve Doğan Şirketler Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanması meselesi bugünle alakalı bir mesele değildir. Kararı bugünlerde verilen bir meseledir. 2009 yılında Ambarlı doğalgaz santraline verilen ikincil yakıtın 5 numara mı olduğu, 6 numara mı olduğuyla alakalı bir muazza çıkmışlar. Enerji Bakanlığımız o zaman bu grubun kamu ihalelerinden yasaklanmasıyla alakalı kararını açıklamıştı. 4 ay 1 yıllığına bir ihale yasağı gelmişti. Fakat dördüncü ayda firma Doğan Grubu ve Petrol Ofisi birincil mahkemelere yaptığı itirazla yürütmeyi durdurma almıştı. Biz o yürütmeyi durdurmayı uygulamak durumundaydık. Daha sonra esastan karar aldılar. Bunun uygulanamayacağıyla alakalı. Biz hukukun verdiği karara uyduk ve ihale yasağını kaldırmıştık ama bir yandan temyize götürdük. Temyizde alınan kararla yıllara sari 4-5 yıl sürdü bu. Danıştay'da alınan kararla bu tekrar onların aldığı karar bozulmuş oldu. Karar düzeltmeye gittiler. Danıştay'ın ilgili dairesinde 13. Daire'de yalnızca tetkik hakimi değiştirilerek tekrar görülüyor. Bunun sonucunda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız haklı bulundu. O yüzden biz bu kararı uygulamak durumundayız. 1 yıldan o 4 ayı çıkardıktan sonra yaklaşık 240 günlük bir süre kalıyor. 240 gün süre içerisinde kamu ihalelerine yasaklama kararı dün de Resmi Gazete'de yayımlanmış oldu. Bütün sektörlerde kamu alımlarıyla alakalı konularda."


"Bugünün konjonktürüyle, bugünün tartışmalarıyla alakası olmayan hukuki bir karardır bu" diyen Yıldız, "Biz hukukun yürütmeyi durdurmasını da uygulamaya koyduk. Tekrar temyiz kararını da uygulamaya koyduk. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da çok tabii olarak hukukun söylediklerini yerine getirecektir. Bugünün tartışmalarıyla bağ kuranlar 2009 yılından bu yana olanları inkar etmek durumunda kalırlar. Bu çok doğru bir yaklaşım olmaz" ifadelerini kullandı.


"BENİM MÜHENDİSLİĞİM ORTADADIR AMA ONLARIN ODA OLMA KONUSU TARTIŞMAYA AÇILMIŞTIR"
Elektrik Mühendisler Odası'nın kendisiyle ilgili verdiği karara ilişkin yargıya yaptığı başvuruya ilişkin bir soru üzerine Bakan Yıldız, "Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Elektrik Mühendisleri Odası siyasi bir kararla benim mühendisliğimi 6 ay boyunca kaldırdığını, geçerli olmadığını söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden zor şartlarda, 80 öncesi şartlarında dahi okuduğum, hak ettiğime inandığım diplomayı 6 aylığına geçersiz saydıklarını söylediler. Bu kararı biz mahkemeye taşıdık. Karar lehimize sonuçlandı. Siz ister bakan olsun, ister başka bir görevde olsun bir mühendisin mühendisliğini bu tarzda kaldıramazsınız diye. Yalnız Elektrik Mühendisleri Odası bunu uygulayacak mı uygulamayacak mı bilmiyorum. Beni ister uygulasınlar ister uygulamasınlar kendi kredibilitelerini tartışmaya açan bir yapıya girmişlerdir. Benim mühendisliğim ortadadır ama onların oda olma konusu tartışmaya açılmıştır. O yüzden çok da merak etmiyorum uygulayıp uygulamayacaklarını ama mahkeme kararını paylaşmak istedim" şeklinde konuştu.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Mayıs, 2015 - 14:43
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Bir dönem sona eriyor: 6 Dünya Kupası gören Guillermo Ochoa kararını açıkladı
Altı Dünya Kupası gören Ochoa kararını verdi
Kaydet
Paraguay-Türkiye maç kadrosu şekilleniyor! Kerem Aktürkoğlu oynayacak mı, Kenan Yıldız ilk 11'de mi?
Paraguay-Türkiye maç kadrosu
Kaydet
Biz bu gruptan çıkacağız!
Biz bu gruptan çıkacağız!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası