PTT’den sürpriz ödeme! Adınıza 4.500 TL yatırıyorlar, hemen kontrol edin

Düzenleyen: / Kaynak: Takvim
- Güncelleme:
PTT’den sürpriz ödeme! Adınıza 4.500 TL yatırıyorlar, hemen kontrol edin

Ekonomi Haberleri  / Takvim

Yeni yıl ile birlikte hükümet tarafından destek ödemelerine dikkat çekilmiş durumda. Özellikle çocuk maaşı, fatura destek ödemeleri ve evde bakım maaşlarına zam yapılırken gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Bu bağlamda, devlet tarafından alınan yeni önlemlerle, PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) aracılığıyla sunulan bir sosyal yardım paketi duyuruldu. Kimliğinizle en yakın PTT şubesine giderek kontrol edebilirsiniz. İşte detaylar haberimizde…

Kış ayının gelmesiyle doğalgaz tüm evlerde sıklıkla kullanılmaya başlandı. Buda faturalara maliyet olarak yansımakta. Devlet ise vatandaşın yükünü azaltmak için yeni destek ödemelerine başladı. Bu kapsamda yeni bir sosyal destek ödemesi başlatıldı. Doğalgaz yardımlarına start verildi. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar kimlikleri ile birlikte PTT şubelerinden hesabını sorgulayabilir. 

PTT ÜZERİNDEN ÖDEMELER BAŞLADI 

Elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artış vatandaşların elini kolunu bağlamakta. Devlet, bu soruna çözüm getirmek ve vatandaşları desteklemek adına PTT aracılığıyla özel bir yardım paketi sunuyor. Bu yardım sayesinde ekonomik sıkıntı içinde olan aileler, doğal gaz ve elektrik faturalarını daha rahat ödeyebilecekler.

PTT’den sürpriz ödeme! Adınıza 4.500 TL yatırıyorlar, hemen kontrol edin

PTT, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olarak, vatandaşların doğal gaz ve elektrik faturalarını ödemelerine yardımcı olacak. PTT'nin yaptığı açıklamaya göre, destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar, PTT şubelerine bizzat başvurabilecekleri gibi aynı zamanda e-Devlet üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ancak, yoğunluğu önlemek adına başvuruların son güne bırakılmaması gerekiyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz desteğinde bulunuyor.

Ödeme tarihi henüz açıklanmadı. Ancak geçen yıl kış dönemi ödemeleri şubatta gerçekleşmişti. 

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik." demişti.

Konuyla ilgili Bakanlıktan da açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Yeni doğal gaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz." ifadeleri yer aldı.

PTT’den sürpriz ödeme! Adınıza 4.500 TL yatırıyorlar, hemen kontrol edin

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğalgaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Takvim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...