Seçim öncesi emekliye seyyanen zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Seçim öncesi emekliye seyyanen zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

"Emekliye seyyanen zam var mı?" sorusu son dönemde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Seçim öncesi muhalefetten de "emekliye seyyanen zam" önerileri gelmeye devam ediyor. Muhalefetin önerilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye seyyanen zamma kapıyı kapattı. Erdoğan, "Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira 10 bin lira ekleyelim diyerek emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. 7 bin lira eklemek demek bütçeden 1,4 trilyon lira eklemek demek." diyerek şartların emekliye seyyanen zammı karşılamadığını belirtti. 

Milyonlar "Emekliye seyyanen zam var mı?", "Seçim öncesi emekliye seyyanen zam yapılır mı?" sorularına cevap arıyor. Özellikle muhalefet kanadından gelen seyyanen zam önerileri tartışmaları daha da alevlendirmiş durumda. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışmalara son noktayı koydu.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VAR MI? ERDOĞAN KAPIYI KAPATTI

Kütahya'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye seyyanen zam konusunda net açıklamalarda bulundu. Seyyanen zam maliyetinin 1,4 trilyon lira olduğunu belirten Erdoğan, seyyanen bekleyen milyonlara kapıyı kapattı. 

"BİRİLERİ EMEKLİLERİ TAHRİK EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye seyyanen zam konusunda şunları söyledi: 

En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı, vatandaşlarımız için yeterli değil. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek ve kazançtan emeklilerimize hak ettiği kazancı vereceğiz. Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira 10 bin lira ekleyelim diyerek emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. 7 bin lira eklemek demek bütçeden 1,4 trilyon lira eklemek demek.

"SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ OLMAYANLAR ATIP TUTABİLİRLER" 

Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla, tüm memuru ve işçisiyle devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek bu ilave gideri karşılayabiliriz. Emeklilerimizin maaşlarının maliyeti değil, ilave artışların tutarıdır. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istemedikleri gibi atıp tutabilirler."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayhan 29 Şubat 2024 01:20

Memur emeklisinin hakkı olan seyyanen zammı vermediniz. Bizde seçimde oy vermeyiz.

E ogretmen28 Şubat 2024 19:54

Emekliye zam konusunda kılı kırk yarıyorsunuz madem bütçe elvermiyordu çalışan mura verirken bu ince hesabı niçin yapmadınız çalışana 8000 bin lira vereceğinize herkese 3000 binlira vererek adalet saglasaydiniz iki yıl önce öğretmenlikten emekli oldum adeta emekli olduğumuz için cezaladirildik emekli olduğumuza pişman ettiler hiçbir tarihte çalışan ile emeklisi arasında bu kadar fark olmamıştı bu nasıl adalet

Ayşe 28 Şubat 2024 17:46

Bizim 30 ödediğimiz primlerle doğru yatırım ve tasarruf yapsalardı bütçe açığı olmazdı, emekli hakkını istiyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...