Sermaye Piyasası Kurulu'ndan zamanaşımı ayarı

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan zamanaşımı ayarı

Ekonomi Haberleri

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 'tahsil ve talep edilmeyen emanet ve alacaklarda zamanaşımı uygulamasına' açıklık getirdi.

Buna göre 10 yıldır tahsil ve talep edilmeyen emanet ve alacaklar bugün itibarıyla zamanaşımına uğrayacak. Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne gelir kaydedilecek. SPK'nın Yatırımcı Tazmin Merkezine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik ile 6 Haziran 2013 tarihli Yatırımcı Tazmin Merkezine İlişkin Yönetmeliğin "Zamanaşımı süresinin başlangıcı" ile ilgili geçici 4.üncü maddesi yürürlükten kaldırıldı. Geçici dördüncü madde "zamanaşımı" ile ilgili 22'nci maddenin birinci fıkrasında öngörülen 10 yıllık zamanaşımı süresinin, 6 Haziran 2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmesini öngörüyordu. Zamanısımı süresinin başlangıcı ile ilgili geçici maddenin yürürlükten kaldırılmasıyla, bugünden itibaren yatırım hizmetleri ve faaliyetleri veya yan hizmetlerden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrayacak ve Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne gelir kaydedilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...