SGK uzmanı canlı yayında açıkladı! Emeklilere 7 bin TL ek ödeme mi yapılacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SGK uzmanı canlı yayında açıkladı! Emeklilere 7 bin TL ek ödeme mi yapılacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu ile birlikte emekli maaşlarına yüzde 42.5 oranında zam yapılmıştı. Yapılan zam emekliler tarafından sitemle karşılanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına ek ilave zam yaprak bu oranı yüzde 49.5’e çıkardı. Yerel seçimlere doğru kulislerde ek zam iddiaları konuşulurken SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilere yönelik seyyanen zammın ne zaman gerçekleşeceğine dair detaylı bilgiler verdi. Tezel, emeklilere 7 bin lira ek ödeme yapılabileceğini gündeme getirdi.

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. En son olarak emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında ek zam gelmişti. Gelen zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseldi. Yapılan zam emeklileri pek memnun etmezken yerel seçimlere doğru ek ödeme yapılabileceği gündeme geldi. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilere yönelik seyyanen zammın ne zaman gerçekleşeceğine dair tarih verdi.

EMEKLİLERE 7 BİN TL EK ÖDEME Mİ YAPILACAK? 

SGK Uzmanı Ali Tezel, canlı yayında yaptığı açıklamalarda seyyanen zam ile ilgili beklediği rakam ve tarihi paylaştı. Ali Tezel, sadece en düşük emekli aylıklarına değil, tüm emeklilere seyyanen 7 bin TL zam yapılması gerektiğini vurguladı. Tezel, bu zammın yerel seçimlerden önce olabileceğini ifade etti. 

SGK uzmanı canlı yayında açıkladı! Emeklilere 7 bin TL ek ödeme mi yapılacak?

SEYYANEN ZAM NEDİR, KİMLER ALABİLİYOR? 

Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zam da oran 200 TL ise herkesin maaşı o kadar artar.

Memur maaş zammıyla ilgili çeşitli formüller üzerinde duruluyor. Formüllerin özünü artışın bir kısmının yüzdelik zam, bir kısmının da seyyanen zam şeklinde yapılması oluşturuyor.

SGK uzmanı canlı yayında açıkladı! Emeklilere 7 bin TL ek ödeme mi yapılacak?

Memur maaşlarına yapılacak artışın bir kısmının seyyanen, bir kısmının yüzdelik zam şeklinde yapılması sonucu en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makas daralacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...