Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sigara bağımlılığında zirve Yunanistan'ın

Sigara bağımlılığında zirve Yunanistan'ın
Fotoğraf Başlığı Sigara bagimliliginda zirve Yunanistan'in

OECD raporuna göre dünyada sigara tüketiminin yaygınlığında Yunanistan ilk sırada

Kaydet
a- | +A
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) göre dünyada sigara kullanımının en yaygın olduğu ülke Yunanistan.
OECD Bir Bakışta Sağlık 2015 raporuna göre dünyada yetişkinler arasında sigara içenlerin oranı Yunanistan'da yüzde 39'a ulaşırken bu ülkeyi yüzde 38'le Endonezya ve yüzde 34'le Letonya takip ediyor.
Sigara kullanımının yaygınlığında ilk 10'da yer alan diğer ülkeler yüzde 30'la Şili, yüzde 27'yle Macaristan, yüzde 26'yla Estonya ve Çin, yüzde 24'le Rusya, Fransa ve İspanya.
Türkiye ise yüzde 23,8 sigara kullanım oranıyla dünyada 11. sırada yer alıyor. Türkiye'de bu oranın 2000 yılında yüzde 32 olduğu belirtiliyor.
OECD raporuna göre Türkiye'de erkeklerin yüzde 37,3'ü ve kadınların yüzde 10,7'si sigara kullanıyor.
Rapora göre sigara her yıl 6 milyondan fazla can alıyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.