Sivas'a verilecek ödenek tutarı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sivas'a verilecek ödenek tutarı belli oldu

Ekonomi Haberleri

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi (KÖYDES) çerçevesinde, Sivas'a verilecek ödenek belli oldu. Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre; KÖYDES tarafından Sivas'a 171 milyon 395 bin TL’lik ödenek sağlanacak.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre; Kırsalda yaşam standartlarının artırılması için uygulanan Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi (KÖYDES) çerçevesinde Sivas’ın ödeneği belli oldu. Böylece Sivas, 171 milyon 395 bin TL’lik ödenek için hak sahibi oldu. 

Türkiye’nin en büyük ikinci yüzölçümüne sahip şehri olan Sivas’ta KÖYDES ödeneği 2023 yılında önceki yıla göre artış gösterdi. Sivas’ın 2022 yılında KÖYDES ödeneği 139 milyon 547 bin 962 TL olarak açıklanırken, 2023 yılı ödeneği 171 milyon 395 bin TL olarak belirlendi. KÖYDES projelerinde kullanmak üzere; içme suyu için 47 milyon 203 bin TL, yol ve ulaşım için 54 milyon 469 bin TL, sulama için 6 milyon 257 bin TL, atık su için 8 milyon 851 bin TL ödenek ayrıldı.

KÖYDES ödeneği ile Sivas’ta susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi ve küçük ölçekli sulama alt yapısının geliştirilmesi çalışmaları yapılarak kırsal kesimde yaşayan insanların yaşam standartları yükseltilecek, yapılacak ekonomik tesislerle de kırsaldaki vatandaşın sosyo-ekonomik seviyelerinin artırılmasına katkıda bulunulacaktır.

Sivas'a verilecek ödenek tutarı belli oldu

Yol ve ulaşım için 54 milyon 469 bin TL ödenecek

 

KÖYDES NEREYE NE KADARLIK ÖDENEK ÇIKARDI?

Geçtiğimiz günlerde KÖYDES tarafından yapılan ödeneklerle ilgili olarak AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk açıklamalarda bulunmuştu. Öztürk, Giresun'a 2023 yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında 122 milyon 848 bin lira ödenek sağlandığını söyledi. 

Böylece Sivas, Giresun'un aldığı ödeneği geçmiş olup bir rekora imza attı.

KÖYDES, 2023 yılı ödeneği olarak Kütahya'ya da  99 milyon 588 bin TL tahsis edildiğini açıklamıştı. Ödenek tutarını Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz paylaştı.

 

 

 

İHA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...