Son dakika: Bakan Varank'tan işverene asgari ücret desteği müjdesi: 10 milyar lirayı geçecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Bakan Varank'tan işverene asgari ücret desteği müjdesi: 10 milyar lirayı geçecek

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Bakan Varank, işverene asgari ücret desteği ile ilgili açıklama yaptı. Varank, 'Bu sene özel sektöre 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunmuşuz. 2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı geçecek.' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'Bu sene özel sektöre 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunmuşuz. 2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı geçecek.' ifadelerini kullandı. 

Bakan Varank, İstanbul’da "OSB'nin Yıldızları Araştırması Ödül Töreni"nde bir konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Varank, buradaki konuşmasında 2022'de özel sektöre 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunulduğunu ve 2023 yılında ise bu desteğin 10 milyar lirayı geçeceğini aktardı.

"EN FAZŞA PSB 2022 YILINDA KURULDU"

Varank, 2022 yılında Organize Sanayi Bölgeleriyle (OSB) ilgili gelişmeleri aktararak, en fazla OSB'nin 2022 yılında kurulduğunu ve en çok yatırım desteğinin de bu yılda alındığını belirtti.

YATIRIMDA YÜZDE 28'LİK ARTIŞ 

Bu ayda yatırım teşvik belgesi alan toplam yatırım tutarı ekim ayına göre artarak 56,9 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirten Varank, "Resmi Gazete'de yayınlanan verilere göre kasım ayında 56 milyar liralık teşvik desteği ve 1.437 teşvik belgesi verdik. Buna göre yatırımda yüzde 28'lik bir artış gerçekleşti." dedi.

Bakan Varank, OSB'lerdeki istihdamın artığınına da değinerek, OSB'lerin ihracatının 65 milyara dayandığını ve böylece toplam ihracattaki paylarının yüzde 43'e dayandığını belirtti.

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Varank, işverene asgari ücret desteğiyle ilgili ise "Bu sene özel sektöre 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunmuşuz. 2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı geçecek." dedi. 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...