Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

YÖK müjdeyi duyurdu! Lisans ve lisansüstü öğrencilerin burs miktarları arttı

YÖK müjdeyi duyurdu! Lisans ve lisansüstü öğrencilerin burs miktarları arttı
Fotoğraf Başlığı YÖK müjdeyi duyurdu! Lisans ve lisansüstü ögrencilerin burs miktarlari artti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarlarının artırıldığını duyurdu. Bu kapsamda, 100/2000 Doktora Bursu, çalışan öğrenciler için 910 liradan 2 bin 500 liraya, çalışmayan öğrenciler için ise 3 bin 825 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildi

Kaydet
a- | +A

YÖK, lisans ve lisansüstü öğrencilerin burs miktarlarını artırdı. Konuya ilişkin açıklamada, bursun öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere verildiği, bu kapsamda devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencilerin YÖK tarafından desteklendiği kaydedildi.

"AMAÇ NİTELİKLİ BİLGİ ÜRETECEK DOKTORALI İNSAN KAYNAĞINI KARŞILAMAK"

Anadolu Ajansı'nada yer alan habere göre, 100/2000 Doktora Bursunun çalışan öğrenciler için 910 liradan 2 bin 500 liraya, çalışmayan öğrenciler için ise 3 bin 825 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildiği belirtilen açıklamada, bursun öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere verildiği, bu kapsamda devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencilerin YÖK tarafından desteklendiği kaydedildi.

YENİ BURS MİKTARLARI

YÖK Lisans Destek Bursu miktarının 1000 liradan 1875 liraya çıkarıldığı aktarılan açıklamada, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) burs miktarının ise 1500 liradan 2 bin liraya yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, YÖK Bursu alan yabancı uyruklu öğrenciler için 1500 lira olan burs miktarının 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 300 lira olan burs miktarının 3 bin 500 liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 500 lira olan burs miktarının ise 6 bin liraya yükseltildiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
OHAL kapsamında yeni tedbirler: Öğrencilere burs verilecek, harçları devlet ödeyecek
HABER

OHAL kapsamında yeni tedbirler: Öğrencilere burs verilecek, harçları devlet ödeyecek

Öğrencilere burs müjdesi! Asgari ücretin yüzde 60
HABER

Öğrencilere burs müjdesi! Asgari ücretin yüzde 60'ı kadar

(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.