SPK’dan yeni fon düzenlemesi! Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SPK’dan yeni fon düzenlemesi! Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) tarafından yapılan yeni düzenleme BES'e katılacak yüz binlerce çalışanı yakından ilgilendiriyor. Standart Fonların girişim sermayesine yatırımının önü açıldı. İşte bilinmesi gerekenler...

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) "Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber"inde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

BES’TE YENİ DÖNEM

Yapılan değişiklikle; bireysel emeklilik sistemine giriş aşamasında herhangi bir fon tercihinde bulunmayan katılımcıların birikimlerinin girişim sermayesi yatırım fonlarına yatırım yapabilmelerinin önü açıldı. Düzenleme ile Standart Fon portföylerinin asgari yüzde 1'i oranında yatırım şartı getirildi.

TEMİNAT GÖSTERİLEBİLECEK

Uzmanlar, emeklilik fonlarının uzun vadeli yatırımlar olduklarına dikkat çekerek daha önce Standart Fonların diğer yatırımlarında kullanma olanaklarının olmadığını belirtti. Yeni düzenleme ile devlet katkı fonları dışındaki kısım için hem yatırımcıların buradaki birikimlerine devam etmesi hem de dönüp ihtiyaçları olması durumunda bunu teminata konu ederek ihtiyaçlarını kredilendirmeleri söz konusu olabilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...