Suudi Arabistan’ın e-Devlet’i bizden: Hac ve umre hizmeti verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Suudi Arabistan’ın e-Devlet’i bizden: Hac ve umre hizmeti verecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Suudi Arabistan’la özellikle yapay zekâ alanında kapsamlı bir iş birliğine gitmeyi hedeflediklerini belirterek “Özellikle e-Devlet alanında da Suudi Arabistan’ın kamu-dijital altyapısıyla Türkiye’nin e-Devlet’i arasındaki entegrasyonu kuvvetlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Bakan Kacır, Hindistan’da düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda, “Dijital Kamu Altyapısı”, “Dijital Ekonomide Güvenlik ve Dijital Beceriler” başlıklı oturumlara katıldı.

Türkiye’nin dijital altyapı ve uygulamaları hakkında bilgi veren Kacır, e-Devlet’in birçok ülkenin büyük ilgisiyle karşılaştığını değinerek “e-Devlet, bu alandaki en başarılı uygulamamız. 990 kamu kurumunun 7 binden fazla hizmetinin 64 milyondan fazla vatandaşımıza sunulduğu bir platform hâline geldi. Bu yönüyle bütün ülkelerin dikkatini çeken çok başarılı bir kamu dijital altyapısı. Bu çerçevede Suudi Arabistan’la yapay zekâ alanında kapsamlı iş birliğine gitmek istiyoruz. Türkiye’nin e-Devlet’i ile Suudi Arabistan’ın kamu-dijital altyapısı arasındaki entegrasyonu kuvvetlendireceğiz. Böylece hac ve umre ziyareti için ülkeye gidecek vatandaşlarımız başta olmak üzere karşılıklı her iki ülkenin vatandaşlarının yararlanabileceği dijital hizmetler sunmuş olacağız” dedi.

Kacır, Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankasına ev sahipliği yaptığını hatırlatarak “Birleşmiş Milletler aracılığıyla bütün geliştirdiğimiz programlarda elde ettiğimiz deneyim, bilgi birikimi ve tecrübeyi özellikle en az gelişmiş ülkelerle paylaşma konusunda da çaba gösteriyoruz. Bu yönüyle de G20 ülkelerine örnek olmaya da gayret ediyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...