Tarım Kredi 15 Ağustos'ta indirimli fiyat uygulamasına geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Tarım Kredi 15 Ağustos'ta indirimli fiyat uygulamasına geçiyor

EKONOMİ Haberleri  / AA/İHA

Son dakika haberine göre; Tarım Kredi, marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Enflasyonla mücadelede adımlar atmaya devam eden hükümet, yeni bir hamlede daha bulundu. Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile enflasyonla mücadele çerçevesinde temel tüketim ve et ürünlerinde geniş bir indirim kampanyası başlatıyor.

Tarım Kredi geçtiğimiz hafta kuzu etinde yüzde 25 indirime gitmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün büyükbaş hayvan etinde indirim olacağını açıklamıştı. Erdoğan, indirim oranının yüzde 30-35 olacağını, şeker buğday ve un fiyatının da düşeceğini söylemişti.

İNDİRİM UYGULANACAK ÜRÜNLER BELLİ OLDU

Tarım Kredi, marketlerinde indirimin başlayacağı tarih netleşti. 30’un üzerinde temel tüketim ürününde 15 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla indirimli fiyat uygulamasına geçileceği açıklandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından indirim uygulanacak ürünler şunlar olacak: Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi.

ET ÜRÜNLERİNDEKİ İNDİRİMLER AYRICA DUYURULACAK

Et ürünlerinde ise Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilecek ürünler, kasap reyonu bulunan Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ivedilikle, kasap reyonu bulunmayan marketlerde ise gerekli hazırlık çalışmalarının yapılmasının ardından paketli olarak en kısa sürede indirimli şekilde satışa sunulacak. Et ürünlerinde uygulanacak indirimlerin duyurusu ayrıca yapılacak.

Tarım Kredi 15 Ağustos'ta indirimli fiyat uygulamasına geçiyor

MÜJDEYİ ERDOĞAN DÜN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada daha önce Tarım Kredi Kooperatifleri'nin koyun-kuzu etinde yüzde 25 indirim yaptığını belirterek bir müjdeyi daha paylaştı. Erdoğan, "Tarım Kredi Kooperatifi Başkanıyla konuştum, Bakanım da konuştu, Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız" dedi.

"Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek" diyen Erdoğan, "1300 tane Tarım Kredi Kooperatifi marketi var. Bunun yanında diğer özel sektörün de sayısı çok fazla. Onlar ne yapar bilmem ama biz Tarım Kredi olarak bu indirimi yapacağız. Sadece ette mi? Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de şeker, buğday, un, zeytinyağı, ayçiçeği yağı bütün bunlarda... özellikle 30-40 çeşit üründe de. Bu ürünlerde süratle indirime gidecek. Başa baş noktası. Sen kar amacıyla çalışmayacaksın. Sen başa baş noktasında benim vatandaşımı koruyacaksın" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...