Teknoloji devi Nvidia yeni çipini tanıttı! Diğerlerinden 30 kat daha hızlı olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Teknoloji devi Nvidia yeni çipini tanıttı! Diğerlerinden 30 kat daha hızlı olacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyanın en değerli şirketlerinden olan Nvidia yeni yapay zeka çipini tanıttı. Çipin diğerlerinden 30 kat daha hızlı olduğu kaydedildi.

ABD'li çip devi Nvidia'nın, bazı işlemleri önceki çiplerden 30 kat hızlı yaptığı söylenen B200 "Blackwell" çipi tanıtıldı. Şirketin yeni ürününü yıllık yazılım konferansında, CEO Jensen Huang tanıttı.

Şirketin açıklamasına göre; önceki modele göre 25 kata kadar daha az maliyet ve enerji tüketen Blackwell platformu, trilyon parametreli büyük dil modelleri üzerinde gerçek zamanlı üretken yapay zeka oluşturup çalıştırılmasına olanak sağlıyor.

Microsoft ve Apple'ın ardından ABD'nin en değerli 3. şirketi olan Nvidia Hisseleri geçen yıl yüzde 240 değer kazandı ve piyasa değeri geçen ay 2 trilyon dolara yaklaştı. Firma pazarda yüzde 80 olan payını geliştirmeyi hedefliyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...