Güldal'dan çiftçiyi rahatlatan açıklama: Acele etmeyin, ürünlerin hepsini alacağız

- Güncelleme:
Güldal'dan çiftçiyi rahatlatan açıklama: Acele etmeyin, ürünlerin hepsini alacağız

Ekonomi Haberleri

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal “Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” dedi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Çiftçinin Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) randevu alamadığına ilişkin iddialar gündeme gelirken, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal bunlara cevap verdi. Gazetemize konuşan Güldal, çiftçinin elindeki bütün ürünün alınacağını söyledi. Güldal “Randevu sistemlerimiz açık ve çalışıyor. Herkes hasat eder etmez, hemen aynı anda, aynı günde, aynı haftada ürünü vermek istiyor. Dolayısıyla aynı tarihlere randevuların sıkışması söz konusu oluyor. Ürünlerin hepsini alacağız, son ürün gelene kadar almaya devam edeceğiz. Şu ana kadar buğday ve arpada 1,5 milyon ton alım gerçekleştirdik. 2,5 milyon ton ürün için de randevu verdik. Hasat, Türkiye genelinde şu an yüzde 25-30 civarında. Hasat devam ettikçe randevular ve teslimatlar sürecek. TMO’yu tercih eden üreticilerin ürünleri TMO tarafından alınacak. 2023 mahsulünü biz alacağız. Aradaki 1-2 bin liralık fark, az bir fark değil, dolayısıyla üreticinin, kendi menfaatini koruması uygun olacaktır. Acele etmelerine gerek yok. TMO, herhangi bir tüccara veya başka bir yere yönlendirmez, ‘Ürünü başkasına satın’ demez. Üreticilerimize, TMO’nun referans fiyatlarının altında kimseye ürün vermemelerini öneriyorum. Alım sınırımız yok, ne kadar ürün gelirse hepsini alacağız” dedi.

ALIM NOKTALARI ARTIYOR

Bu arada, TMO’nun alım kapasitesinin artırılması amacıyla dört koldan çalışma başlatıldı. TMO ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra, bazı şehirlerde de milletvekillerinin devreye girdiği ve ürün hasadının çok yoğun yerlerde yeni alım noktalarının açılması için girişimlerde bulunduğu belirtildi. Yoğunluk nedeniyle randevu sıkıntısı yaşandığı belirtilen şehirlerden biri de Adıyaman olmuştu. Randevu probleminin çözüldüğünü aktaran AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış “Yaptığımız görüşmeler sonucu, Adıyaman-Şanlıurfa yolu 13. kilometresinde ve Kâhta Ajans Amirliği Merkezinde olmak üzere, iki alım noktasının daha 15 Haziran 2023 Perşembe günü itibarı ile açılmasına karar verildi” demişti. TMO alım fiyatları; ekmeklik buğday için ton başına 8.250 lira, arpa için de ton başına 7 bin lira olarak belirlenmişti. 1. grup kalitedeki ürünlere de ton başına 100’er lira ilave fiyat verilmişti. Ayrıca TMO, bu sezona Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 310 işyerinde ve protokol imzalanan 230 noktadaki lisanslı depolarda alım yaparak başlamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...