TMO ihaleyi açtı: Ayçiçek yağında 18 bin tonluk ithalat hamlesi

Düzenleyen:
TMO ihaleyi açtı: Ayçiçek yağında 18 bin tonluk ithalat hamlesi

EKONOMİ Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Türkiye'de yaşanan ayçiçek yağı krizi sonrası Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) kritik bir hamle geldi. TMO, 18 bin tonluk ithalat için uluslararası ihale açtı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişiminden bu yana, savaşın taraflarından ithalat yapan ülkeler zor günler geçiriyor. Ayçiçek yağı ve buğday ithalatının çoğunu bu iki ülkeden yapan Batıda fiyatlar arttı, stoklar azaldı. Tüketiciler marketlerde ayçiçek yağına hücum ederken, fiyatlarda sert yükselişler yaşandı.

Bu durum Türkiye için de geçerli oldu. Üst üste gelen zamlar ve fırsatçıların stok oyunu ile birlikte fiyatlar yükseldi, ayçiçek yağı bir numaralı gündem haline geldi. Ukrayna'dan yola çıkan gemilerle Türkiye'ye taşınan ayçiçek yağları ise arz krizini bir süreliğine çözdü ancak yeterli olmadı.

18 BİN TON AYÇİÇEK YAĞI İTHALATI HAMLESİ

Dünya Gazetesi'nin aktardığı habere göre; yükselen fiyatlar ve gündemden düşmeyen stok krizi sonrası Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) ayçiçek yağı için ithalat hamlesi geldi. TMO, dün 18 bin ton ham ayçiçek yağı ithalatı için uluslararası ihale açtı. Avrupalı ticaret kaynakları tarafından yapılan açıklamada, 28 Nisan'a kadar tekliflerin alınacağı belirtildi.

İhalede, ürünün 16 Mayıs ile 16 Haziran arasında Tekirdağ ve Mersin limanlarına teslim edilmesi istendi. İhaleye katılanlar daha önce Mersin limanı depolarına getirdikleri ayçiçek yağını satmak için de teklif verebilecekler.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...