TOFAŞ'ta üretim başladı!

TOFAŞ'ta üretim başladı!
Başlık ResmiTOFAS'ta üretim basladi!

Tofaş otomobil fabrikasında üretim bu sabah saatlerinde yeniden başladı.

Kaydet
|
Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu'nun bir ay sonra maaşlarda iyileştirme konusunda namus sözü vermesi üzerine bugün 6.45 vardiyasına bin 700 işçi geldi. Üretim başlarken, fabrika içinde ve dışında bin civarında da işçi eylemlerini sürdürüyor.

Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu, dün akşam saatlerinde işçi temsilcileriyle görüşüp, "Sabah 06.45'te iş başı yapın. Şu anda iyileştirme konusunda değişiklik yok. Ancak bir ay sonra iyileştirme için namus sözü veriyorum" dedi.
Bu sözler üzerine insan kaynakları da bu sabah üretimin başlayacağını, servislerin çalışacağını, servis imkanı olmayanların toplu olarak taksiyle fabrikaya 4 nolu kapıdan gelebileceklerini ve ulaşım ücretlerinin ödeneceğini bildirdi.

Sabah saatlerinde yoğun bir şekilde servislerle ve özel araçlarıyla bin 700 işçi işe geldi. Sabah 06.45'te işçilerin gelmesiyle üretim başladı. Beyaz yakalı tabir edilen ve eylemlere hiç katılmayan bin civarındaki mühendis de sabah 08.00'de mesaiye geldiler.

Polis ekipleri de olağanüstü bir gayretle sabaha kadar işçileri bilgilendirdi. Mesaiye başlamak isteyenlere ve eylemini devam ettirmek isteyenlere kolaylık sağladı. İşçilerden 400-500 civarında bir topluluk eylemlerini sürdüreceklerini ve fabrikanın önünde kalacaklarını söylediler. Fabrika içinde de 600 civarında işçinin eylemlerini sürdürdüğü belirtildi. Toplam bin civarında işçi eyleme devam edeceklerini ifade ettiler.
Tofaş Otomobil Fabrikası'nın bir haftadır üretimin durmasıyla ilgili yaşadığı kaybı, haftada 5 gün çalışan işçilerini bundan sonraki süreçte 6 gün çalıştırıp telafi edeceği öğrenildi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.