Toplu ulaşımda hedef sıfır emisyon

- Güncelleme:
Toplu ulaşımda hedef sıfır emisyon

Ekonomi Haberleri

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ‘Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için AB Desteği Projesi’ (SKUP Türkiye) kapsamında Avrupa Hareketlilik Haftası 16-22 Eylül tarihleri arasında başlayacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl, “Şehrini Keşfet - Gelecek Enerjini Koru!” temasıyla yola çıkıyor. ‘2053 Sıfır Emisyon’ hedefini de barındıran SKUP Türkiye Projesi, AB fonu ve Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) koordinasyonunda gerçekleşiyor. TBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, şehir ulaşımında bütün toplu taşıtları birbiriyle entegre edebilecek bir sistem hedeflediklerini söyledi. Baraçlı “Avrupa Hareketlilik Haftası, esasında sürdürülebilir ulaşım biçiminin bir parçası. İnsanların daha erişilebilir, daha çok toplu ulaşımı kullandığı ve araç bıraktığı bir etkinlik olacak. Bunun temelinde sıfır emisyon var” dedi. Bazı büyükşehirlerde elektrikli toplu taşımaların faaliyete geçtiğini belirten Baraçlı, diğer belediyelerin de elektrikli araçlarla ilgili çalışmalara başladığını söyledi. Sadece elektrikli değil, hidrojen yakıtlı araçlarla da ilgili çalışmaları başlattıklarını kaydeden Baraçlı “Hidrojen yakıtlı araçlarla ilgili çalışmaları da toplu ulaşımda yaygınlaştırdığımız zaman hakikaten şehirlerimizde daha sürdürülebilir olma fırsatını da oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

SCOOTER’LARA YÖNETMELİKLE ÇÖZÜM

Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da artan scooter kullanımına dikkat çeken Baraçlı, scooter’larla ilgili bir yönetmelik çıkarılabileceğini kaydederek şöyle konuştu: Bisikletlerle ilgili ayrılmış yollar var. Belki scooter’larla ilgili de bu tarz ayrılmış yollar yapılabilir. Dizlikleri, kollukları, kaskları, bu kuralları koyarak şehir içerisinde kullanımını sağlayabiliriz. Park konusunda da bölgesel parklanma değil de, daha yaygın parklanmaları sağlayabilecek bir maddeye de yönetmelikte yer vermek gerekiyor. Kaldırımların tamamen doldurulduğu bir scooter parkı söz konusu. Bu noktada bir hazırlık yapıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...