Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

TPAO iki il için harekete geçti! Kamulaştırılacak

TPAO iki il için harekete geçti! Kamulaştırılacak
Fotoğraf Başlığı TPAO iki il için harekete geçti! Kamulastirilacak

Enerji alanında Gabar başta olmak üzere yurdun dört bir yanında attığı adımlarla adından söz ettiren Türkiye, 'enerjide bağımsızlık' hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) başvurusu üzerine Tekirdağ ve Diyarbakır'daki 4 sahaya ilişkin kamulaştırma kararı alındı.

Kaydet
a- | +A

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG), istimlake müteallik kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TPAO'nun başvurusunu değerlendiren MAPEG, petrol işlemi için gerekli olan ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde acele el koyma kararı bulunan Tekirdağ'ın Malkara ve Saray ile Diyarbakır'ın Ergani ve Çınar ilçelerindeki arazilerin kamulaştırılmasına karar verdi.

DAHA ÖNCE İKİ SAHA KAMUSALLAŞTIRILMIŞTI

22 Ocak tarihinde TPAO'nun Siirt ve Diyarbakır'daki iki sahası için kamulaştırma kararı alınmıştı. Kararda, "Diyarbakır Sur İlçesindeki bir saha ve Siirt'in Kurtalan ilçesindeki bir sahada, kuyuların lokasyon sahaları, yolu, enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için gerekli parseller kamulaştırılacak" ifadesi kullanılmıştı.

BAKMADAN GEÇME
TPAO
HABER

TPAO'dan yeni sondaj hamlesi! 3 bin 130 metreye inilecek

TPAO
HABER

TPAO'dan yeni petrol hamlesi: Bir bölgede daha arama yapılacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.