TPAO'dan yeni sondaj hamlesi! 3 bin 130 metreye inilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TPAO'dan yeni sondaj hamlesi! 3 bin 130 metreye inilecek

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Doğu Anadolu topraklarındaki petrol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Enerji çalışmaları ile adından sık sık söz ettiren Türkiye, Gabar'daki sondaj çalışmalarıyla binlerce varil petrol çıkaracak kapasiteye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Gabar'da yeni kuyuların açıldığı duyurulurken, bugün yapılan son açıklamayla farklı bir bölgede 3 bin 130 metre derinlikte yeni bir sondaj çalışmasının başladığı bildirildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Cudi-Gabar Dağı bölgesindeki yeni saha arama çalışmaları kapsamında, farklı bir lokasyonda bulunan yeni bir yapıyı test etmek amacıyla Kapanlı-1 kuyusunda sondaj çalışmalarına başlandığını açıkladı.

3130 METRE DERİNLİĞE İNİLECEK

TPAO’nun “X” hesabından yapılan duyuruda, Şırnak’taki hidrokarbon kaynaklarının artırılması için yoğun bir çaba gösterildiği belirtildi. Farklı lokasyondaki yeni bir yapıyı test etmek üzere Kapanlı-1 sondajına başlandığı ve sondajın 3 bin 130 metre derinliğe ineceği bilgisi paylaşıldı. Şirketten yapılan açıklama şöyle:

“Cudi-Gabar Dağı bölgesinde yeni saha arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Farklı lokasyondaki yeni bir yapıyı test etmek üzere Kapanlı-1 sondajına bugün başlıyoruz.

Hedefimiz 3 bin 130 metre.

Şırnak’taki mevcut sahalarımıza yenilerini eklemek ve hidrokarbon kaynaklarımızı ekonomimize kazandırmak için dağ-taş, gece-gündüz ve yaz-kış demeden görevdeyiz”

TPAO'dan yeni sondaj hamlesi! 3 bin 130 metreye inilecek

30 BİN VARİL PETROL ÜRETİLİYOR

TPAO, Gabar Dağı bölgesinde günlük 30 bin varil petrol ürettiğini de açıkladı. Şirket, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında toplam 23 kuyu açtığını ve 2023 yılı sonunda günlük 35 bin varil, 2024 yılı sonunda ise 100 bin varil petrol üretmeyi hedeflediğini duyurdu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...