TPAO'dan karada petrol atağı! 2 saha için daha arama ruhsatı verildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TPAO'dan karada petrol atağı! 2 saha için daha arama ruhsatı verildi

EKONOMİ Haberleri  / AA

Petrol arama çalışmalarında denizlerde Fatih, Kanuni, Yavuz ve son olarak Abdülhamid Han faaliyete geçerken, karada da çalışmalar hız kazandı. Son olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa sınırlarındaki 2 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Denizlerde 540 milyar metreküplük tarihi keşfin ardından karada da Cumhuriyet tarihinin en büyük arama kampanyasını başlatan Türkiye, son sekiz ayda 13 ilde 20'ye yakın saha için arama ruhsatı alan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile karada da çalışmalara hız verdi. Son olarak TPAO'ya Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa sınırlarındaki 2 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TPAO'ya, Siirt ve Şırnak sınırlarında kalan 15 bin 347 hektarlık saha ile Şanlıurfa'daki 5 bin 14 hektarlık sahada çalışma yapması için petrol arama ruhsatı verildi. Söz konusu ruhsat 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...