Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Turizm konseptinde köklü değişim! 'Her şey dâhil' olmayacak

Turizm konseptinde köklü değişim! 'Her şey dâhil' olmayacak
Fotoğraf Başlığı Turizm konseptinde köklü degisim! 'Her sey dâhil' olmayacak

Her şey dâhil konseptli otellerden turisti çıkarmak için sezon başında gece müzeciliğini başlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni dönemde gastronomi, kültür ve sağlık turizmine ağırlık verecek. Her şey dâhil sisteminin “tüketim terörüne” dönüştüğünü ifade eden ANGİAD üyesi Mustafa Korkutata "Yıllık 50 milyar lira çöpe gidiyor. Sistemin uygulandığı tesis sayısı azaltılacak" dedi.

Kaydet
a- | +A

ESMA ALTIN'IN HABERİ- Dünyanın en çok turist çeken dördüncü ülkesi olan Türkiye, 2028’deki 80 milyon nitelikli turist hedefine ulaşmak için ‘her şey dâhil’ sisteminden kademeli şekilde uzaklaşmaya hazırlanıyor. Her şey dâhil konseptli otellerden turisti çıkarmak için sezon başında gece müzeciliğini başlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni dönemde gastronomi, kültür ve sağlık turizmine ağırlık verecek. Yeni dönemin parolasının “Her şeyiyle Türkiye” olduğunu belirten Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata, her şey dâhil sisteminin gıda israfına yol açtığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Işıkhan
HABER

Bakan Işıkhan'dan istihdam müjdesi! İUP başvurularında tarih ve şartlar belli oldu

REKABETİN ÖNÜ AÇILACAK

Yeni dönemde turistlerin otelden çıkarılmaya teşvik edilmesi için merkezî yerlerdeki yöresel restoranlarla otellerin iş birliğine gidebileceğini ifade eden Korkutata “Bu yöntemle, turistler akşamları otelden dışarı çıkarılarak şehir merkezlerinde gezdirildikten sonra anlaşmalı restoranlara yemeğe götürülecek. Bu yöntemle esnafın iş yapması sağlanacağı gibi, daha iyi kazanacak olan esnafın komşu Yunanistan ile de fiyat olarak rekabet etmesinin önü açılacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Esnaftan kritik çağrı, taksit sınırı...
HABER

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Esnaftan kritik çağrı, taksit sınırı...

50 MİLYARLIK İSRAF ÖNLENECEK

Her şey dâhil sisteminin “tüketim terörüne” dönüştüğüne ve bunun Türkiye’nin sıfır atık politikası ile uyuşmadığına dikkat çeken Korkutata, bu sistemin uygulandığı tesis sayısının kademeli olarak azaltılacağını dile getirdi.

Korkutata, dünyada her yıl 25 bin kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini, yıllık 750 milyon insanın gıdaya erişemediği için gıda yetersizliğinden dolayı hastanelik olduğunu aktardı. Türkiye’de bir yandan her şey dâhil konseptinin getirdiği satış pazarlama ile açık büfedeki yiyecek seçeneğini 200 çeşitten 300 çeşide çıkarmaya çalışan işletmeler olduğunu söyleyen Mustafa Korkutata “Yapılan ölçümlerde bu otellerde tabaktan dönen yiyecek oranının yüzde 65’lere ulaştığı görülüyor. Günlük kişi başı 220-400 gram arası gıda çöpe atılıyor. Yani yapılan hesaplamalar, bu otellerden kaynaklı gıda israfının yıllık 50 milyar liraya ulaştığını gösteriyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Turistler Ertuğrul Gazi Türbesi
HABER

Turistler Ertuğrul Gazi Türbesi'ne akın ediyor! Ziyaretçi sayısı milyonları aştı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.