Turizmin başkentinde petrol sürprizi! TPAO düğmeye bastı: Müjdeli haberler an meselesi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
- Güncelleme:
Turizmin başkentinde petrol sürprizi! TPAO düğmeye bastı: Müjdeli haberler an meselesi

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Şırnak'ın Gabar, Cudi ve Kato Dağları ve Siirt'in Pervari ilçesinden gelen müjdeli haberlerin ardından hedeflerine adım adım yaklaşan TPAO, yeni güzel haberler vermek için düğmeye bastı. Antalya Kumluca'daki Alakır-2 tespit kuyusunda sondaj çalışmaları başladı.

Enerjide dışa bağımlılığı bitirmeyi hedefleyen ve milli enerji hamlelerini ardı ardına yapan Türkiye'de atılan adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. TPAO, bugünlerde yeni bir keşfin hazırlığını yapıyor. Şırnak'ın Gabar, Cudi ve Kato Dağları'ndan sonra Siirt'in Pervari ilçesi kırsalından gelen müjdeli haberin ardından petrol aramanın yeni adresi belli oldu.

ALAKIR-2 KUYUSUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya Kumluca'daki Alakır-2 tespit kuyusu için sondaj çalışmaları başladı. Kuyuda 950 metre derinliğe kadar inilerek petrol rezerv varlığı ve miktarı tespit edilecek.

14 bin metrekarelik alanda 32 milyon lira yatırımla yapılacak çalışmalar sonunda yeni müjdelerin verilmesi bekleniyor. TPAO'nun Antalya Demre'de de petrol araması yapması bekleniyor.

Turizmin başkentinde petrol sürprizi! TPAO düğmeye bastı: Müjdeli haberler an meselesi

14 SAHADA DAHA ÇALIŞMA BAŞLATILACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün kararına göre petrol arama ruhsatıyla yeni arama yapılacak 15 sahadan biri Antalya olarak belirtilmişti.  Karardaki diğer 8 il ise Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş olarak sıralanmıştı.

Turizmin başkentinde petrol sürprizi! TPAO düğmeye bastı: Müjdeli haberler an meselesi

MÜJDELER PEŞ PEŞE GELİYOR

2 Mayıs 2023'te Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulunduğu müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'dan vermişti. Erdoğan, Gabar'daki petrol kuyusuna şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adının verildiğini de duyurmuştu. Cudi'de de Şehit Yüzbaşı Esma Çevik'in adının verildiği petrol sahasından keşif müjdesi geldi. Geçtiğimiz haziranda Şırnak Hakkari arasındaki Kato dağındaki arama sahasından aynı ay içinde Siirt Pervari'den petrol keşfi müjdeleri geldi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...