Türk Telekom hisselerinin devrine BTK’dan onay çıktı

Türk Telekom hisselerinin devrine BTK’dan onay çıktı

EKONOMİ Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, LYY Telekomünikasyon AŞ'nin sahip olduğu yüzde 55'lik Türk Telekom hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine onay verdi.

Türk  Telekom’dan KAP'a yapılan açıklamada, "BTK tarafından yetkilendirilmiş olan TT Mobil İletişim Hizmetleri AŞ, TTNET AŞ, ve TT International Telekomünikasyon San ve Tic Ltd Şti'nin yüzde 100 hissedarı olan Türk Telekom bünyesinde gerçekleşecek hisse devrinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun görev alanı kapsamında hisse devri ve kontrol unsuruna ilişkin ilgili mevzuat hükümleri açısından söz konusu şirketler bakımından herhangi bir sakınca doğurmayacağı, hisse devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından bir ay içerisinde ilgili belgelerle birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bilgi verilmesi, hususlarına karar verilmiştir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...