Türk Telekom'dan teknolojiye yatırım: TV’de 7 gün önceye dönüş

- Güncelleme:
Türk Telekom'dan teknolojiye yatırım: TV’de 7 gün önceye dönüş

Ekonomi Haberleri

Çinli ZTE, Netaş ve Türk Telekom ortaklığında, önemli teknoloji yatırımıyla yenilenen Tivibu, televizyon yayıncılığında ilk defa 7 gün geri alma özelliğini getirdi...

CANAN ERASLAN'IN HABERİ - Türk Telekom, dünyanın önde gelen teknoloji çözüm ortaklarıyla birlikte TV platformunu yeniledi. Dünyanın önde gelen çözüm ortakları Çinli ZTE ve Netaş’ın iş birliğiyle yenilenen ara yüzünü tanıttı.

Önemli bir yatırım sürecine imza atarak iki yılda tamamlanan yenilikte, en dikkat çeken yenilik, yayın akışındaki programları 7 gün geriye alarak izleme imkânı sunulması oldu. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan etkinlikte konuşan Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal “Tivibu’nun teknolojik altyapısının dönüşümü için iki yıldır süregelen çalışmalarımızı başarıyla tamamlayarak platformumuzu yeniledik. Teknolojik birikimimizi sağlıktan ulaşıma, kültür sanattan eğitime kadar birçok farklı sektöre başarıyla aktardık” dedi. Tivibu’nun 7 gün geri al, Benim Kanalım gibi farklı özellikleri olduğunu, kişiye özel içerik sunduğunu, yerli ve yabancı progrmları harmanlayan bir akış sunulduğunu ve geziden yemeğe, sağlıktan modaya, doğadan spor, eğlence, girişim, teknoloji gibi yeni trendleri seyirciyle buluşturacaklarını ifade etti. Önal, spor alanında da futboldan tenise, basketboldan voleybola, e-Spor’dan Formula 1’e kadar her alanda olacaklarını, zengin sinema kanallarında sayısız içeriği izleyiciyle buluşturacaklarını anlattı.

Çinli ZTE’nin Avrupa ve Amerika Bölge Başkanı ve Netaş Yönetim Kurulu Başkanı Aiguang Peng ise Türk Telekom ile birlikte hayata geçirdikleri dönüşümün heyecanı yaşadıklarını belirterek “Türk Telekom Tivibu, ZTE ve Netaş tarafından geliştirilen, en yeni yapay zekâ ve büyük veri teknolojileriyle derinlemesine entegre olan platformu en iyi kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu projenin, dünya çapındaki IPTV/OTT pazarındaki pek çok operatör ve iş ortağı için iyi bir referans kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...