Ünlü bankanın analistlerinden yeni altın tahmini: Ons altın 1950 dolara kadar çıkacak

Düzenleyen:
Ünlü bankanın analistlerinden yeni altın tahmini: Ons altın 1950 dolara kadar çıkacak

EKONOMİ Haberleri

Fed’in faiz artırımına gitmesi ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarıyla düşüşe geçen ons altın 1.800 doların altına kadar geriledi. Bir haftadır 1.800 ve 1.820 dolar arasında gidip gelen ons altın üzerindeki dolar baskısını kırdı. 20 Mayıs Cuma günü itibariyle ons altın 1.846 dolara kadar yükseldi. Yatırımcılar ise ‘Ons altın yükselecek mi? Ons altın hangi seviyeye kadar çıkacak?’ sorularını sormaya başladı. Ünlü bankanın analistlerinden ise kritik açıklama geldi. ANZ Bank uzmanları ons altının 6 ay içerisinde 1900 doların üstüne çıkacağını söyleyerek tahminlerini güncellediler.

Bir haftadır düşüşe geçen ve 1800 doların altına kadar gerileyen ons altın 20 Mayıs Cuma günü dolar baskısını kırarak 1846 dolara kadar yükseldi. Özellikle Fed’in faiz artırımına gitmesi ve Fed Başkanı Powell’ın önümüzdeki aylarda da faiz artırımına gitme sinyali vermesi doların güçlenmesine neden olmuştu. Dolardaki güçlenme ise ons altını baskı altına aldı. Dünyaca ünlü banka olan ANZ Bankanın ekonomistleri ise ons altının 6 ay içerisinde 1900 dolara kadar yükseleceğini açıkladı. 

“ONS ALTIN 1950 DOLARA KADAR ÇIKACAK” 

Fed’in faiz kararıyla dolardaki artış altın fiyatlarını baskıladı. Çeyrek altın ve gram altında düşüşler yaşanmıştı. En büyük düşüş ise ons altında görüldü. 1800 doların altına kadar gerileyen ons altın, bugün baskıyı kırarak yükselişe geçti. ANZ Bank analistleri ise yeni bir tahminde bulunarak ons altının tekrardan 1950 dolarlı göreceğini belirtti. 

Fed’in altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çeken analistler 1950 dolar tahmininde bulundu. Uzmanlar yaptıkları analizde, “Kalıcı enflasyon ve artan jeopolitik risklerin körüklediği küresel ekonomik büyüme endişeleri, altını bir şekilde korumalı. Fiyatın mevcut 1.820 dolar seviyesinde istikrarlı olmasını ve 1.950 dolarlık yükselme potansiyeli bulmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

ALTIN FİYATLARINDA DOLAR BASKISI AZALDI 

Dolar endeksinin son günlerde düşüşe geçmesi altın fiyatlarına yaradı, Şubat başından itibaren ilk kez 3 gün ard arda düşüş gören dolar endeksi önceki gün bir miktar yükseldikten sonra dün 3 haftanın en düşük seviyesine geldi. Dün 102.695'e kadar çekilip, kapanışı 102.918 ile yapan endeks, altın ve diğer yatırım araçları üzerinde de baskının azalmasına işaret etti. Bu doğrultuda görece daha rahat bir sürece giren ons altın dün saat 11.00 seviyelerindeki 1810 dolardan sonra 24 saat içinde 1840 dolar üzerine kadar yükseldi.

Ünlü bankanın analistlerinden yeni altın tahmini: Ons altın 1950 dolara kadar çıkacak

GRAM ALTIN İÇİN KRİTİK GÜNLER

1.848,20 seviyesinde dirençle karşılaştığı belirtilse de ons altın için ANZ Bank analistleri tarafından yapılan tahmin yaz ayları ve düğün sezonu öncesinde hareketli günlerin geleceğini gösteriyor. Fed’in sıkılaştırma politikaları çerçevesinde faiz artırımı ve bilanço küçültme hamleleri ile dolar değer kazandıkça diğer araçlar da bu ortamdan etkileniyor. Ancak TL karşısında güçlü bir pozisyon elde eden dolar ile fiyatlanan gram altın, ons abd parası tarafından baskılansa da sınırlı ölçü de etkileniyor. Ons altın ve dolar TL birlikte yükseldiğindeyse gram altın misliyle yükseliyor.

Gram altın alış, 940,97 TL, satış, 941,14 TL iken çeyrek altın alış 1.538 TL ve satış 1.559 TL üzerinden işlem görüyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...