Uygulanan yaptırımlar Brent petrolü vuracak! Fiyatlar 250 doları görecek…

Düzenleyen:
Uygulanan yaptırımlar Brent petrolü vuracak! Fiyatlar 250 doları görecek…

EKONOMİ Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasında atılan diplomasi adımları ile brent petrolün varil fiyatı 100 dolara kadar çekilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıklamalarının ardından brent petrol tekrardan yükselişe geçti. 24 Mart Perşembe günü 122,12 dolardan işlem gören brent petrol için kritik uyarı yapıldı. Sektörün en tanınmış hedge fon yöneticilerinden biri olan Pierre Andurand, ham petrolün bu yıl 250 dolara bile ulaşabileceğini, mevcut seviyelerin iki katına çıkabileceğini belirtti. Peki brent petroldeki bu yükselişin sebepleri ne? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgali devam ederken, AB ve NATO liderleri bugün Brüksel’de toplandı. Rusya’ya karşı yeni yaptırım ve öneriler masada yer alırken uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı uçuşa geçti. Brent petrolün varil fiyatı 23 Mart 2022 Çarşamba günü kapanışı 121,6 dolardan yaparak 122 dolar seviyesine dayandı.

Rusya ile Ukrayna arasında atılan diplomasi adımları ile tarihi zirvesi olan 140 dolardan 95 dolar seviyelerine kadar inen Brent petrolün varil fiyatı tekrardan yukarı yönlü bir dalgalanma yaşadı. 23 Mart 2022 Çarşamba günü kapanışı 121,6 dolardan yapan Brent petrolün varil fiyatı 24 Mart 2022 Perşembe günü Saat 09.22 itibarıyla 122,12 seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde 120,47 dolarla en düşük seviyesini gören Brent petrol 123,75 dolar ile de en yüksek seviyesini gördü.

UYGULANAN YAPTIRIMLARIN ETKİSİ KALICI OLACAK 

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times’ın haberine göre; Ukrayna’ya karşı yapılan işgalin ardından Rusya’ya uygulanan yaptırımların enerji piyasaları üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olacağı belirtildi. 
Dünyanın en saygın petrol tüccarlarından bazıları, Rusya’ya karşı alınan yaptırımlar ve alternatif tedarik kaynaklarının eksikliği nedeniyle ham petrol fiyatlarının bu yıl varil başına 200 doların üzerine çıkabileceğini düşünüyor. 

Sektörün en tanınmış hedge fon yöneticilerinden biri olan Pierre Andurand, Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Avrupa'ya Rus petrol arzının ortadan kalkacağını ve bunun küresel enerji piyasalarının kalıcı olarak yeniden şekillenmesine yol açacağını söyledi.

PETROL 250 DOLARA KADAR ÇIKACAK 

Andurand, Lozan'daki FT Commodities Küresel Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında “Uyanın, uyanın” diyerek işlerin birkaç ay içinde normale dönmeyeceğini belirtti. "Sanırım Avrupa yakasındaki Rus arzını sonsuza kadar kaybediyoruz." diyen Andurand, ham petrolün bu yıl 250 dolara bile ulaşabileceğini, mevcut seviyelerin iki katına çıkabileceğini söyledi.

Uygulanan yaptırımlar Brent petrolü vuracak! Fiyatlar 250 doları görecek…

“BU GEÇİCİ DEĞİL!” 

Petrol fiyatlarının bu yıl varil başına 200 ila 250 dolar arasında yükseleceğini tahmin eden RCMA Merchant Commodity Fund başkanı Doug King, "Bu geçici değil. Bu ham arz şoku olacak” dedi. Konferansta konuşan petrol piyasasının diğer öncüleri, Ukrayna savaşında ateşkes sağlansa bile Rusya'nın ham petrol ve dizel gibi rafine ürünlerinin yakın zamanda Avrupa pazarına geri dönmeyeceğini belirtirken analistler, piyasadan günde 3 milyon varil kadar Rus petrolünün kaybedilebileceğini tahmin ediyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...