Vatandaş balığa doyacak! Kasa kasa satılıyor: Tezgahlardan daha ucuz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Vatandaş balığa doyacak! Kasa kasa satılıyor: Tezgahlardan daha ucuz

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin her yerinden gelen balıkçılar, Samsun Büyükşehir Belediye Balık Hali'nde başlayan balık mezadından kasalarca balık satın aldı. Mezada gelen balıkçılar, balık piyasasının son durumunu değerlendirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Balık Hali'nde gece yarısı 03.00'te başlayan balık mezadı, sabaha kadar sürdü. Balıkçılar, tüketiciye sunmak için yüzlerce kasa hamsiyi satın aldı.

VATANDAŞ HAMSİYE DOYACAK

Satıcı Osman Kutu, "Şu anda yerli hamsimiz çıktı. Havalar biraz soğumaya başlayınca yerli hamsiler çıkmaya başladı. Hamsi fiyatları da burada kasa olarak 400 ile 500 TL civarında. Şu anda en çık hamsi var. İstavrit, mezgit, lüfer de var ama en çok hamsi satılıyor. Buraya çevre illerden arkadaşlar balıklarını alıp gidiyorlar. Ordu, Trabzon, Rize, Giresun gibi şehirlerden geliyorlar. İnşallah vatandaş bu sene bolca hamsi yiyecek. Bizim de tek ümidimiz hamsi. Şu anda iyi durumdayız" dedi.

Vatandaş balığa doyacak! Kasa kasa satılıyor: Tezgahlardan daha ucuz

YERLİ HAMSİLER BUGÜN BAŞLADI

Mezada gelen Hacı Yaşar, “Mezatta en çok hamsi ile mezgit satılıyor. Bayağı lüfer balığı da çıkıyor. Yerli hamsiler bugün ilk defa başladı. Daha önceleri Marmara hamsisi geliyordu. Bugün itibarıyla yerli hamsi başladı. Hamsi biraz ince ama o durumda düzelecek. Havalar biraz daha esince düzelecek. Vatandaşlar hamsiyi bol yiyecek” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN ALICI GELİYOR

Mezada gelen Mutlu Şen, "Bu sene hamsi ve mezgit bol. Bir kasanın içinde en az 15 ile 20 kilo var. Kilosu 400 TL civarında. Bu sene her kesimden vatandaş hamsiyi yiyecek. Tezgahlar kilosu 50 TL. Buraya Türkiye’nin her yerinden alıcı geliyor" şeklinde konuştu.
Diğer satışa sunulan balık fiyatları ise şu şekilde:

Vatandaş balığa doyacak! Kasa kasa satılıyor: Tezgahlardan daha ucuz

1 çift palamut 200 TL, lüfer 80 ile 200 TL, bir kasası 15 kilo gelen istavrit 250-300 TL arasında, kefal kilosu 35 TL, kalkan kilosu 350-600 TL, barbun kasası 600-2 bin TL, bir kasası 16 kilo gelen mezgit 500-1000 TL arasında.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...