Vatandaş otomobilini evini satışa koydu: İkinci elde TOGG hareketliliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vatandaş otomobilini evini satışa koydu: İkinci elde TOGG hareketliliği

Ekonomi Haberleri

Uzun zamandır merakla beklenen Türkiye’nin yerli ve millî otomobili TOGG’un fiyatı belli oldu. Fiyatın belli olması ile birlikte ikinci elde hareketlilik başladı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye’nin yerli ve millî otomobili TOGG’un fiyatı, beklenenin çok daha altında açıklandı. Piyasada içten yanmalı C-SUV segmenti otomobillerin bile altında gelen etiket fiyatı, piyasada olumlu karşılandı. Birçok kişi TOGG sahibi olabilmenin hayalini kurarken, ikinci el otomobil piyasası da hareketlenmeye başladı. Dün itibarıyla ‘sarı site’ye onlarca yeni ilan düştü. İlanlarda ‘TOGG almak için aracımız satıyorum’ açıklamaları dikkat çekti. Birçok kişi yerli otomobile sahip olmak için mevcut araçlarını satışa koydu. Yalnızca otomobil değil, arsa ve evini de satışa çıkaranların olduğu görüldü.

“BENZİNLİSİNİ DAHA PAHALIYA SATIYORUZ”

İstanbul Autopia’da galericilik yapan Gökhan Sertaç gazetemize yaptığı açıklamada “Yerli otomobilimiz TOGG’u merakla bekliyorduk. Fiyatı çok düşük açıklandı. Bugün bizim elimizde olan benzinli bir SUV aracı bile daha yüksek fiyattan satıyoruz. Kesinlikle vatandaşlarımızdan teveccüh görecektir. Fiyatının yanında elektrikli oluşu da, yakıt tüketimi açısından avantaj. Kısacası tamamen kârlı bir otomobil” dedi.

İKİNCİ EL HAREKETLENİR

Satışa başlaması ile ikinci el piyasasında hareketlilik olabileceğini söyleyen Sertaç “Ancak bu hızlı olmaz, insanlarda nasıl alacağı ile ilgili kafa karışıklığı var. Araçların piyasaya çıkması ve oturması bu yılın sonunu bulur. Ardından talepler artar. Mutlaka ikinci eli hareketlendirecektir. Çünkü insanlar TOGG’a binmek istiyor. İlla düşük model satıp üstüne para koyanlar değil, mevcut pahalı aracını satıp TOGG almak isteyenler de olacaktır” diye konuştu.

Öte yandan TOGG’un ilk sahipleri 28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekilişle belirlenecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...