Yabancı firmalar harıl harıl Türkiye'den üretici arıyor

Düzenleyen:
Yabancı firmalar harıl harıl Türkiye'den üretici arıyor

EKONOMİ Haberleri

Avrupalı ve ABD’li perakende zincirlerinin siparişlerini Türkiye’ye kaydırmaları, hazır giyim üreticisi firmaları yeni yatırımlara yönlendiriyor.

Hollanda, Almanya, İngiltere ve ABD merkezli birçok perakende zincirinin kadın dış giyim tedarikçisi olan Tamara Textile, İstanbul ve Karaman’da bulunan tesislerinin üretim kapasitesini artırma kararı aldı. Firma aylık 250 bin parça olan üretimini önümüzdeki aylarda 300 bin adede çıkaracak. Firma, hâlen 400 olan çalışan sayısını da yüzde 20 artırmayı planlıyor.

AVRUPA VE ABD ÜRETİCİ ARIYOR

Tamara Textile Yönetim Kurulu Başkanı Salih Boz, özellikle son üç aydır hiç olmadığı kadar sipariş talebiyle karşılaştıklarını belirterek, Avrupalı ve ABD’li perakendecilerin Türkiye’de harıl harıl üretici aradıklarını vurguladı. Bu firmaların çoğunun üretimlerini daha önce Çin’deki üreticilere yaptırdıklarını ifade eden Boz, Çin hükûmetinin enerji krizi sebebiyle üretime sınırlı izin verdiğini, bu yüzden üretimde çok ciddi aksaklıkların yaşandığını söyledi.

Boz “Son üç aydır giderek artan bir trend var. Ben 30 yıldır hazır giyimciyim. Bugüne kadar hiçbir şirket internet üzerinden firmamızı bulup da bizi aramamıştır. Şu anda herkes üretim için bizi arıyor. İlave gelen siparişlerle bu seneki ihracatımız 12 milyon avroyu bulur. Önümüzdeki sene ise 16 milyon avroyu yakalarız. Gelen bu siparişleri mutlaka kalıcı hâle getirmemiz lazım. Bunun için sektör olarak ilave yatırımlara ihtiyaç var” dedi. Boz, Çin’deki üretimin ilk etapta yüzde 30’unu Türkiye’ye kaydırdıklarını ifade ederek “Son üç dört yıldır başka markalara da üretim yapmaya başladık. Kapasitemizi yüzde 50 oranında artırıyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...