Yüksek kiraya çözüm için beş teklif

Düzenleyen:
Yüksek kiraya çözüm için beş teklif

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin her yerinde hızla artan kiralar, İstanbul'da altından kalkılmaz hâle geldi. Ev ve iş yerleri için istenen kiralar 'ödenemeyecek' seviyelere yükseldi, davalar ve kavgalar arttı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'un en uzak köşelerinde bile arsa payının, konut maliyetinin yüzde 60'ına kadar çıktığını, merkeze doğru gelindikçe yüzde 75- 80'lfge ulaştığını ifade etti ve konut arzının artırılarak kiraların düşmesini sağlayacak 5 öneri paylaştı.

1- İstanbul'da özellikle ilçe belediyeleri yeni konutlar için arsa üretmeli. Bu, beton ve demir fiyatından çok daha önemli. Daha çok arsa üretiyor olmalıyız.

2- Belediyeler imar konusunda hızlı ve etkin çalışmalı.

3- Belediyeler maliyet artırıcı yaklaşımları gündemden kaldırmalı, şu anda ticari imarı olan parseller hızla ticari/konuta dönüştürülmeli.

4- İş merkezi gibi büyük ticari alanların önemli bir bölümü pandemiye bağlı olarak kullanım dışı kaldı.Bu alanların belli bir kısmının konuta dönüştürülmesi için uygulamaların önü açılmalı.

5- Bir üyemiz teklif etti: Bir emsal var, 50 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Orada yüzde 10 fazla imar verin, oradaki gelir artışıyla sizin göstereceğiniz yerde sosyal konut inşa edeyim. 1’e 2 değil. Sadece yüzde 10. Aksi hâlde şehir boğulur.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...