Yumurtadan enflasyon çıktı, market fiyatı dudak uçuklattı! Tanesi 4 TL'ye, 30'lusu 120 TL'ye yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, NTV
- Güncelleme:
Yumurtadan enflasyon çıktı, market fiyatı dudak uçuklattı! Tanesi 4 TL'ye, 30'lusu 120 TL'ye yükseldi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, NTV

Vatandaşın en çok tükettiği yumurta fiyatları cep yakıyor. Enflasyondan nasibini alan yumurtanın fiyatı ikiye katlandı. Tanesi 4 TL'ye yükselen yumurtanın 30'lu paketi 120 TL'yi buldu.

Okul sezonunun açılmasıyla öğrencilerın kahvaltıda tüketmesi gereken en önemli besin kaynaklarından yumurta fiyatları velilerin cebini yakacak. Yıllık enflasyonun yüzde 60'a dayanmasından nasibini alan yumurta fiyatları bir yılda ikiye katlandı.

TANESİ 4 TL, 30'LUSU 120 TL'YE ÇIKTI

NTV'de yer alan habere göre en önemli protein kaynağı olan yumurtanın tanesi son bir yılda fiyatı 4 TL'ye kadar yükseldi. Toptancıdan 80 TL'ye çıkan 30'lu yumurta market raflarında iki katına çıktı. Geçen sene 60 TL'ye satılan 30'lu yumurta bazı marketlerde 120 TL'den satılmaya başlandı.

YUMURTANIN BİR GÜNÜ BİR GÜNE TUTMUYOR

Yumurta Üreticisi Kerim Göker, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bir gün bir günü tutmaz. Bugün 80 lira derim yarın 95 lira da olabilir. Mazotun ve bazı giderlerin artmasından dolayı ham madde artıyor. Ham maddenin artışından sonra peynire, süte, yumurtaya yansıyor. Paket maliyetleri çok arttı. Karton eskiden 1 liraydı, 2-2.5 lira oldu. Plastik maliyeti çok arttı. Eskiden paket maliyeti 1 lira koyuyorduk şimdi 6 liraya çıktı."

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu'na göre tavuk yumurtası üretimi temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 7 arttı. Temmuz ayında 1 milyar 682 milyon adet yumurta üretildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...