Zamlı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih belli oldu, işte ödeme takvimi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zamlı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Tarih belli oldu, işte ödeme takvimi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekli ikramiyeleri yüzde 50 zamla 3 bin liraya çıkarılmasının ardından, zamlı emekli ikramiyelerin ödeme takvimi de belli oldu. İkramiyelerin Ramazan Bayramı için 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı için ise 10-15 Haziran arasında ödenmesi bekleniyor.

2024 yılında yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere ikinci müjdeyi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 2 bin lira olarak ödenen emekli ikramiyelerinin yüzde 50 zamla 3 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Emekliler bu gelişme sonrası zamlı ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. 

ZAMLI İKRAMİYELER NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan'a denk geliyor. Bu nedenle emeklilerin zamlı ikramiyesi 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplarda olacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 10-15 Haziran tarihleri arasında yatırılacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Emekli ikramiyesi ile ilgili düzenleme 8. Yargı Paketi'ne eklenerek geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığı'na sunulmuştı. Adalet Komisyonu yarın toplanacak ve görüşmelere başlayacak. Teklif komisyondan geçtikten sonra genel kurula gelecek. Teklifin kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLECEK?

İlk ikramiye ödemesi öncesi emekli olmaya hak kazanan herkes ikramiye alabilecek. EYT'liler ya da diğer sigortalılar 31 Mart gününe kadar emeklilik için başvurmaları ve işlemlerinin bitmesi halinde ikramiye hakkı elde edecek.

Emeklilerin yanı sıra yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ve iş görmezlik geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ikramiye alabilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsa kıranşal19 Şubat 2024 22:03

Emekliye be kadar bayram ikrmya verilecek

Sonraki Haber Yükleniyor...