Zirvedeki yatırım aracı güne yükselişle başladı! Borsa liginin en çok kazandıranı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zirvedeki yatırım aracı güne yükselişle başladı! Borsa liginin en çok kazandıranı belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rekor üstüne rekor kırarak en çok kazandıran yatırım aracı olan Borsa İstanbul, yeni güne yükselişle başladı. Borsa liginin en çok kazandıranı da belli oldu.

Ekonomi yönetiminde yaşanan değişimle tarihi seviyelere yükselen Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı. Dün günün ilk yarısında 8.220,55 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan güne yüzde 0,24 artışla 8.161,14 puanla başladı.

EN ÇOK KAZANDIRAN SEKTÖR ELEKTRİK OLDU

Bankacılık endeksi önceki kapanışının hemen üzerinde ve holding endeksi yüzde 0,76 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,81 ile elektrik, en çok kaybettiren ise yüzde 0,41 ile madencilik oldu.

BORSA LİGİNİN ŞAMPİYONU GALATASARAY OLDU

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayı yüzde 30,14 yükselişle tamamlayan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar, yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Geçen ay yatırımcısına Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 29,66, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 24,14 kazandırdı.

Süper Lig'de geçen sezonu zirvede tamamlayan ve yeni sezon öncesi gerçekleştirdiği transferler ile ses getiren Galatasaray'ın hisse fiyatı da 9,58 lira ile tavan oldu. Galatasaray'ın hisseleri yüzde 109,28 oranında arttı.

BEŞİKTAŞ HİSSELERİ YÜZDE 506 DEĞER KAZANDI

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 24,14 kazandırdı. Beşiktaş'ın hisse fiyatı da 38,50 lira ile tavan oldu. Geçen yılı 5,94 lirayla tamamlayan Beşiktaş'ın hisse fiyatı, ağustosta yüzde 506,06 artarak 6 katını aştı.

FENARBAHÇE HİSSELERİNDE SON DURUM

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü ve gerçekleştirdiği etkili transferle sezona başlayan Fenarbahçe, geçen ay yatırımcısına yüzde 29,66 kazandırdı. Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisse fiyatı 102,70 lira ile tavan oldu.  Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 34,64 oranında arttı. 

GALATASARAY FENARBAHÇE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Galatasaray sahip oldu. Galatasaray, ağustos ayını 9 milyar 720 milyon lira piyasa değeriyle tamamladı. Galatasaray'ı, 9 milyar 714 milyon 887 bin lirayla Fenerbahçe, 8 milyar 640 milyon lirayla Beşiktaş ve 2 milyar 700 milyon lirayla Trabzonspor izledi. Galatasaray 10 milyar 162 milyon 800 bin lirayla, Fenerbahçe 9 milyar 947 milyon 490 bin lirayla, Beşiktaş 9 milyar 19 milyon 201 bin lirayla geçen ay piyasa değerlerinde tarihi zirveyi gördü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...