Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

Konut fiyatlarındaki fahiş artış Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ederken, İstanbul Şişli'de bulunan bir daire için istenen kira sosyal medyada gündem oldu. Uzmanlar, 'alıcılar bilinçli hareket etmeli' diyor.

Kaydet
a- | +A

Konut fiyatlarındaki fahiş artış kiralara yansımaya devam ediyor. Hükümetin geçen sene getirdiği 'yüzde 25 sınırı' bir yıl daha uzatıldı ancak kiracılar ile ev sahipleri arasında çatışmalar da sürüyor. Birçok ev sahibi kirasını yüzde 100'ün üzerinde artırmak isterken, ev sahiplerinin istedikleri ücretler dudak uçuklatıyor.

ŞİŞLİ'DE BİR DAİRE 650 BİN TL

TV 100'ün haberine göre; derme çatma bodrum katlarında bile kira ücretleri 15 bin TL'ye kadar çıkarken lüks dairelerin kiraları da uçtu. Şişli'de bulunan 7 odalı bir daire için aylık 650 bin TL kira isteniyor. Başka sitelerde de benzer ilanlar yer alıyor. 4+1 daire için 390 bin TL ve 300 bin TL gibi aylık kiralar isteniyor.

'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü
Başlık Resmi'Pes' dedirten ilan! Kiralık dairenin fiyatını görenler şaşkına döndü

"ALICILAR BİLİNÇLİ HAREKET ETMELİ"

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, ilan sitelerinde yer alan dairelerin yüksek kira fiyatlarını serbest piyasaya bağlıyor. Kırmızıtaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"6+1 bir daireden bahsediyoruz, Boğaz manzaralı ama ev bile değil daireden bahsediyoruz. Yani bulunduğu katta da tek değil. Aylık kirası 650 bin TL. İnternet sayfaları, mevcutta bir kontrol olmadığı için 390 Bin TL'lik daireyi ertesi gün 550 Bin TL'ye de sunabilir. Her evin bir değeri var, alıcılar bilinçli hareket ederse o fiyatlar otomatik olarak aşağı inecektir." (Kaynak: TV 100)

BAKMADAN GEÇME
Ev sahibi zamda anlaşamadığı kiracısına kurşun yağdırdı
HABER

Ev sahibi zamda anlaşamadığı kiracısına kurşun yağdırdı

Bu da ev sahibi çilesi: “Evimiz var sokakta kaldık”
HABER

Bu da ev sahibi çilesi: “Evimiz var sokakta kaldık”

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Emlak
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.