Brezilyalı efsane futbolcu Pele sağlık durumunu paylaştı: Güçlüyüm, umutluyum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Brezilyalı efsane futbolcu Pele sağlık durumunu paylaştı: Güçlüyüm, umutluyum

FUTBOL Haberleri

Kolon kanseriyle mücadele eden ve kemoterapiye cevap veremediği öğrenilen Pele, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. "Herkesi sakin ve pozitif tutmak istiyorum" diyen Brezilyalı efsane futbolcu, "Güçlüyüm, umutluyum ve tedavimi uyguluyorum. Aldığım mesajlar beni daha enerjik yapıyor." dedi.

Futbolun yaşayan efsanesi sağlık problemleri ile boğuşuyor. 82 yaşındaki Brezilyalı futbolcu 2021 yılında hastaneye kaldırıldı ancak kolon bölgesindeki tümör için yapılan tedaviye cevap alamadı. Durumu kötüleşen Pele, geçtiğimiz günlerde yeniden hastaneye yatırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada Pele'nin 29 Kasım'da kolon kanseri sebebiyle uygulanacak kemoterapi tedavisinin değerlendirilmesi için hastaneye kaldırıldığı, tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun stabil olduğu belirtilmişti. Birkaç gündür hakkında medyada "ölmek üzere" iddiaları konuşulurken Pele'den açıklama geldi. 

"GÜÇLÜYÜM, UMUTLUYUM"

Brezilyalı efsane, sosyal medya hesabından sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi; "Dostlarım, herkesi sakin ve pozitif tutmak istiyorum. Güçlüyüm, umutluyum ve tedavimi uyguluyorum. Aldığım mesajlar beni daha enerjik yapıyor. Gördüğüm tüm ilgiden dolayı tüm sağlık ve hemşire ekibine teşekkür ediyorum. Dünya Kupasında Brezilya'yı da izleyin!" diye konuştu.

DÜNYA KUPASI'NDAN PELE'YE DESTEK MESAJLARI

Öte yandan Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndan Pele'ye destek mesajları yağıyor. Fransız yıldız Mbappe, dün çıkan haberlerin ardından 'Kral için dua ediyorum' paylaşımı yaptı. Brezilyalı taraftarlar Kamerun maçında Pele için dev bir pankart açarken Katar'da da bazı binalara Pele görselleri yansıtıldı.

4 KEZ KATILDI, 12 GOL ATTI

Futbol tarihinin en iyileri arasında gösterilen Pele, 4 kez katıldığı Dünya Kupası organizasyonlarında 12 gol attı ve Brezilya'nın 3 Dünya Kupası kazanmasında başrolü oynadı.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele sağlık durumunu paylaştı: Güçlüyüm, umutluyumPele, Dünya Kupası'nda attığı golün ardından sevincini yaşarken...

HABERLER SEVENLERİNİ ÜZMÜŞTÜ

Kolon bölgesindeki şüpheli tümör nedeniyle 2021'e ameliyata alınan Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin, artık kemoterapiye yanıt vermediği ve yaşam sonu bakımına alındığı haberleri sevenlerini üzmüştü.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...