İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı arttı mı? Bakan Koca açıkladı! En çok hangi vakalar görülüyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı arttı mı? Bakan Koca açıkladı! En çok hangi vakalar görülüyor?

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Soğuk havaların artmasıyla hastalıklar arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye ve İstanbul'daki yoğun bakım oranlarını açıkladı. İstanbul'da yoğun bakım oranları arttı mı? En çok hangi vakalar görülüyor?

Son zamanlarda ağır grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu geçirenlerin sayısı arttı. Kabine toplantısının ardından gazetecelerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakımlardaki doluluk oranlarına değindi. İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranları arttı mı? En çok hangi vakalar görülüyor? Salgın ne boyutta... 

İSTANBUL'DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI ARTTI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, kış aylarının gelmesiyle özellikle üst solunum enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle hastaneye yatış oranlarının arttığını açıkladı. Yatış yapılan hastalarda en sık grip (influenza), RSV ve Covid-19 görüldüğünü söyledi. Endişelenecek bir şey olmadığını söyleyen Bakan Koca, bu durumun kış aylarında normal olduğunu belirtti. İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 83'e ulaştı.

Yoğun bakım doluluk oranının en fazla artış yaşadığı il İstanbul oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yatak sayılarını arttırarak ve sağlık çalışanlarının da yoğun çabalarıyla süreci sorunsuz atlatmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye geneli yoğun bakım oranı ise yüzde 72. 

EN ÇOK HANGİ VAKALAR GÖRÜLÜYOR?

Yoğun bakımlarda artan hasta yatış vakalarında en çok üst solunum yolu hastalıkları görülüyor. Grip yani infleunza, RSV ve Covid 19 en çok görülen hastalıklar oldu. Türkiye geneli yoğun bakım oranı yüzde 72 olurken İstanbul yüzde 83 oranıyla rekor kırdı. 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rabia18 Ocak 2024 13:54

Muhtemelen çoğu kişi corona oluyor ama farkında değil

Meltem18 Ocak 2024 13:49

Nerdeyse tanıdığım herkes hasta çok büyük bir salgın var

Sonraki Haber Yükleniyor...